Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Ideje za blagdansko darivanje: zlatni i srebrni proizvodi koji donose radost

Božićni pokloni od zlata i srebra

Vrijeme je darivanja. No, nije uvijek lako odabrati odgovarajući poklon za naše najmilije. Ako doista želimo obradovati nama dragu osobu paketićem ispod božićne jelke, potrebno je pažljivo i prilično dugo – možda čak i mjesecima – promatrati njezine izgovorene želje, ali i njezine neizrečene potrebe i nade. A potom ta naša tajna otkrića trebamo zapamtiti i prisjetiti ih se baš onda kada smo ih u prilici ispuniti.

Svatko od nas vjerojatno ima iskustvo kada je ispod jelke našao poklon koji u najmanju ruku nije bio baš ono čemu se nadao ili ono što je želio.

Zbog toga se mnogi od nas odlučuju za blagdane, ali i druge svečane prigode, poklanjati gotov novac. To činimo osobito onda kada su u pitanju djeca, ili pak naši bližnji za koje znamo da su u teškoj materijalnoj situaciji, ili dobrostojeći pojedinci koji si mogu sve priuštiti, pa nemamo pojma čime bismo ih mogli obradovati.

Poklanjanje gotovog novca nije uvijek loša odluka, jer primatelj dara može novac potrošiti kako mu drago. On može sam odabrati poklon za sebe.

Investicijsko zlato i srebro kao dar

Poklanjanje gotovog novca, međutim, ima i svojih nedostataka. Novac nema osobnost. Kada ga dajemo kao poklon, kao da drugoj osobi koju darivamo kažemo: “Nisam imao dobru ideju i nisam znao ništa bolje.”

Na sreću, zlato i srebro u formi poluga, te osobito kovanica, ima lijepa darovna svojstva koja svakodnevne novčanice od 100 eura, 100 dolara ili 100 franaka nemaju. A opet, poluge i kovanice od plemenitih kovina mogu se smatrati svojevrsnim gotovim novcem koji svatko može jednostavno i lako zamijeniti za štogod želi, kadgod želi.

Uz to, postoje proizvodi od zlata i srebra koji nisu nakit, a ipak imaju auru ljepote, privlačnosti i simbolizma kao malo koji drugi predmet.

Predstavit ćemo neke od proizvoda iz naše ponude koji predstavljaju izvrstan blagdanski poklon.

1. Zlatni dukat Franjo Josip

Zlatni dukat Franc Ios spada u red najpopularnijih zlatnika u našim krajevima. Dukat ima višestoljetnu tradiciju koja seže u doba Austro-Ugarske monarhije, države o kojoj su u narodu ružna sjećanja izblijedjela a lijepa preživjela sve do danas. Pa tako i lik austrijskoga cara Franje Josipa na ovoj kovanici gledamo s nostalgijom i blagonaklono. Zahvaljujući tome što su dukati postali nezamjenjivi dio raskošne slavonske narodne nošnje, oni su i danas traženi, te predstavljaju izvrstan poklon u raznolikim prigodama, pa tako i tijekom blagdana. Mogu se kupiti u dvije veličine, kao mali (jednostruki) dukati ili kao veliki (četverostruki) dukati. A to ih čini prilagodljivim odabirom za darivatelje različitih kupovnih moći. I na kraju, treba reći: austrougarski se dukati još i danas proizvode u bečkoj kovnici Münze Österreich u golemim nakladama. A to znači da su vrlo povoljni (imaju tek nešto veću cijenu od vrijednosti zlata što ga zadrže), te ih možete nakupovati koliko god vam srce želi.

2. Zlatna poluga 1 gram

Zlatna poluga mase 1 gram najmanji je proizvod iz naše ponude, koji u pravilu nije veći od nokta na prstu ruke. A ipak, ta malena zlatna poluga može se pretvoriti u nezaboravan, vrijedan poklon kojemu će se mnogi obradovati. U asortimanu imamo čak tri različite zlatne poluge mase 1 gram: običnu investicijsku zlatnu polugu, zlatnu polugu pakiranu u obliku kreditne kartice, te komadić veće Combibar zlatne poluge koji svaki teži jedan gram. Svaka od njih može biti lijep i diskretan poklon, no zanimljivo je da baš zlatnu polugu pakiranu u obliku kreditne kartice nudimo po akcijskoj cijeni za blagdane. Iskoristite priliku!

3. Hrvatski zlatnik 2 kune Tunj

Kovanicu od 2 kune dobro poznajemo iz naših novčanika. No, sada tu kovanicu možete kupiti iskovanu od zlata! Ovaj zlatnik predstavlja izvrstan poklon koji ima potencijal da postane numizmatički raritet, te da mu vrijednost znatno poraste u godinama koje su pred nama. Jer upravo se to dogodilo prošlogodišnjem izdanju zlatne kune (Slavuj) koje je razgrabljeno u svega nekoliko tjedana i danas se na numizmatičkom tržištu prodaje po cijeni koja je duplo veća od izvorne.

4. Serija tri hrvatske kovanice “Dalmatinski pas”, dva zlatnika i jedan srebrnjak

Novo izdanje Hrvatske narodne banke i Hrvatske kovnice novca iz 2021. godine s prikazom glasovite pasmine podrijetlom iz naših krajeva – popularnog “dalmatinera” – zacijelo će privući pozornost kao atraktivan poklon za blagdane. Serija se sastoji od većeg i manjeg zlatnika, te srebrnjaka, a kovanice dolaze u zasebnim kutijama, tako da se svaka kovanica može kupiti zasebno. Blagdanski poklon s likovima pitomog dalmatinskog psa osobito je prikladan za najmlađe.

5. Srebrnjak Wiener Philharmoniker

Srebrnjak Wiener Philharmoniker još je jedan austrijski bestseller od plemenite kovine. Proizvodi se u istoj austrijskoj kovnici kao i dukat, a cijenjen je diljem svijeta kao jedan od najljepših investicijskih srebrnih kovanica. Srebrnjak sadrži motive glasovite svjetske glazbene institucije – Bečke filharmonije – koju imamo priliku slušati u izravnom prijenosu diljem svjeta svake Nove godine u legendarnom novogodišnjem koncertu. Ova kovanica osobito je tražena u Europi i Japanu. Na licu i naličju prikazuje različite filharmonijske glazbene instrumente. Srebrnjak Wiener Philharmoniker osobito je primjeren kao poklon za sve one koji cijene klasičnu umjetnost i trajne vrijednosti.

6. Zlatna i srebrna ruža

Zlatna i srebrna ruža etablirale su se kao atraktivan poklon za zaljubljene, za mlade, i za sve koji se tako osjećaju. Riječ je o pravim, uzgojenim ružama koje su posebnim postupkom optočene plemenitom kovinom, 24-karatnim zlatom ili pak čistim srebrom. “Plemenita” ruža predstavlja intiman poklon koji će izmamiti uzdahe oduševljenja i zahvalnosti.

7. Srebrnjak “Jedna ljubav”

Srebrnjak “Jedna ljubav” komemorativna je australska kovanica s lijepom porukom vama dragoj osobi. Isporučuje se u originalnoj kutiji direktno iz kovnice. Naklada ovog srebrnjaka iznimno je ograničena, pa ako ga poželite pokloniti tijekom blagdana, požurite s narudžbom!

=======

Većinu proizvoda iz naše ponude možete kupiti zajedno s odgovarajućom poklon kutijom. Drvena darovna kutija od mahagonija učinit će vaš poklon raskošnijim, a darovna kutija od umjetne kože istaknut će ljepotu i vrijednost odabranog dara. U našem web shopu Butik Plemenit provjerite sve proizvode koje nudimo u poklon kutiji. Možda ćete među njima pronaći baš onaj pravi dar za osobu vašega života.

Odaberite
Right Menu IconNazovite