Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Zlatnik Američki bizon (American Buffalo)

zlatnik-american-buffalo-americki-bizon-1-unca-aa
zlatnik-american-buffalo-americki-bizon-1-unca-a

Impresivnog izgleda i masivne izrade, zlatnik American Buffalo (Američki bizon) prvi je investicijski zlatnik proizveden u Sjedinjenim Američkim Državama od zlata čistoće 99,99 posto.

Dizajn zlatnika American Buffalo zasnovan je na dizajnu cijenjene američke optjecajne kovanice od pet centi s početka 20. stoljeća. Zbog toga zlatnik American Buffalo ima ne samo inherentnu vrijednost kao investicijski bulion, nego i svojevrsnu sentimentalnu privlačnost.

Masa: 31,1035 g (1 unca)
Finoća zlata: 99,99 %
Mjere: 32,7 mm x 2,95 mm

Dobavljivost: Trenutna isporuka do isteka zalihaRaspoloživi za dostavu u kovnici Što to znači?

Prodajna cijena FIZIKA:  2.451,51 €
Prodajna cijena GEOGRAFIJA:  2.444,34 €
Prodajna cijena MATEMATIKA:  2.436,94 €

Otkupna cijena za klijente: 2.208,87 €
Otkupna cijena za neklijente: 2.157,92 €

Vrijeme zadnjeg formiranja cijene: 20.04.2024 01:55:23

Želite li kupiti zlatnik American Buffalo? Kontaktirajte nas i zatražite ponudu. Prodaja zlata u investicijskom obliku (zlatnici, poluge) obavlja se u središnjem uredu Plemenit u Zagrebu. Za klijente koji kupuju količine investicijskoga zlata od par tisuća eura moguća je isporuka i izvan Zagreba.

Svaki kupac zajedno s kupljenim proizvodom dobiva certifikat o autentičnosti Plemenit kojim se utvrđuju i jamče fizikalna svojstva tog proizvoda. Prilikom kupnje zlatnika ili zlatne poluge, obavezno zatražite certifikat Plemenit.

Opis i svojstva kovanice zlatnik American Buffalo

Lik indijanca s karakterističnim crtama lica različitih sjevernoameričkih plemena okrenutog u desni profil pojavljuje se na aversu kovanice. Desno od glave utisnuta je riječ “Liberty”, a kod indijančeva vrata ispisana je godina izdanja i kovnička oznaka “W” koja označava kovnicu “West Point”.

Prikaz američkog bizona okrenutog ulijevo nalazi se na reversu kovanice zlatnik American Buffalo. Naziv države koja izdaje zlatnik ispisana je uz gornji rub reversa “United States of America” (“Sjedinjene Američke Države”). Pri dnu reversa navedena je nominalna vrijednost te masa čistoga zlata izražena u uncama što ga sadrži zlatnik American Buffalo.

Prvo izdanje zlatnika American Buffalo na tržištu se pojavilo 2006. godine. Prve dvije godine zlatnici American Buffalo kovani su isključivo u veličini od jedne unce i nominale od 50 američkih dolara, a potom je 2008. godine tržištu ponuđena serija kovanica veličine 1/10 unce i nominale 5 dolara, 1/4 unce i nominale 10 dolara, te 1/2 unce i nominale 25 dolara. Američka kovnica koja proizvodi ove zlatnike trenutno isporučuje samo kovanice od 1 unce.

Prodaja zlata u obliku zlatnih kovanica i poluga Plemenit

Ako razmatrate opciju kupnje zlata u formi investicijskih zlatnika, razmislite i o nabavci zlatnika American Buffalo.

Prodaja zlata robne marke Plemenit vrši se u skladu sa strogim međunarodnim standardima. Svakom kupcu izdajemo certifikat Plemenit kojim dajemo jamstvo podrijetla i kvalitete investicijskog proizvoda. Zatražite ponudu klikom na link ili nas kontaktirajte s povjerenjem.

Odaberite
Right Menu IconNazovite