Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Tetragram Plemenit: Najbolji bez konkurencije

Tetragram Plemenit Najbolji bez konkurencije

Tržištem nafte (ili kako ga ponekad slikovito nazivamo “crno zlato”) u Hrvatskoj dominira jedna tvrtka. Riječ je dakako o poznatoj i sveprisutnoj naftnoj kompaniji INA (Industrija nafte).

U odnosu na Inu, svi ostali igrači na domaćem naftnom tržištu pravi su patuljci. Primjerice, Inin najbliži konkurent, Crodux, po ukupnom je prihodu u 2020. godini bio više od tri puta manji. Dok je INA prošle godine uprihodila nešto više od 14 milijardi kuna, Crodux se zaustavio na 3,86 milijardi. Sljedeći Inin konkurent, hrvatska podružnica slovenskog Petrola, od Ine je manji gotovo pet puta, s oko 2,9 milijardi kuna prihoda. Svi ostali igrači na tom tržištu su deset i više puta manji.

Nije, stoga ni čudno da je INA trenutno najveća hrvatska kompanija ne samo kada je riječ o tržištu “crnoga zlata”, nego ujedno i najveća kompanija na hrvatskom tržištu općenito.

Mi smo INA za “žuto” zlato

Zašto našu priču o tržištu pravoga, žutog, investicijskog zlata u Hrvatskoj započinjemo s pričom o Ini?

Kada kažemo da je tvrtka Tetragram projekt, zajedno sa svojim brandom Plemenit, vodeći domaći broker investicijskim plemenitim kovinama, tim smo riječima izrekli cjelovitu istinu. U 2020. godini, Tetragram je ostvario ukupni promet u visini nešto više od 342 milijuna kuna.

No, fraza vodeći domaći broker investicijskim plemenitim kovinama ne daje pravu sliku o stvarnoj tržišnoj poziciji Tetragrama.

Tek kada usporedimo dva tržišta, tržište “crnog” s tržištem “žutog” zlata, možemo dobiti jasniju sliku o stvarnoj snazi Tetragrama i branda Plemenit.

Evo par konkretnih brojki.

Svi Inini konkurenti zajedno drže oko 40 posto tržišta nafte u Hrvatskoj, a Ina sama drži oko 60 posto.

Na potpuno isti način, svi Tetragramovi konkurenti zajedno drže oko 40 posto tržišta investicijskih plemenitih kovina u Hrvatskoj, dok Tetragram sam drži najmanje 60 posto.

INA je po prihodima prva od 1000 najvećih kompanija u Hrvatskoj, te najveća hrvatska naftna kompanija.

Istovremeno, Tetragram je prvi i najveći broker investicijskim plemenitim kovinama u Hrvatskoj, i jedini među 1000 najvećih hrvatskih tvrtki iz te branše.

INA dominira hrvatskim tržištem “crnog zlata”. Tetragram Plemenit dominira hrvatskim tržištem istinskog zlata, čuvara trajnih vrijednosti.

Naš uspjeh tim je veći zato jer je tržište investicijskog zlata izuzetno teško za uspjeh. Marže su minimalne, tako da samo najžilaviji na tom tržištu uspijevaju.

To pokazuje i činjenica da je uobičajena profitna margina na tržištu investicijskih plemenitih kovina svega jedan posto. To znači da smo golemu većinu dodane vrijednosti prebacili na naše klijente, i time omogućili da kod nas kupuju investicijske poluge i kovanice po cijenama i uz uvjete kakvi vrijede na tržištima najrazvijenijih zemalja: u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj…

I na kraju, nekoliko riječi o budućnosti.

Tetragram Plemenit nastavit će rasti i jačati. Naši klijenti nastavit će prepoznavati kvalitetu naših proizvoda i usluge. A mi ćemo i dalje biti vodeći broker investicijskim plemenitim kovinama, daleko ispred svih.

Sve su to odlični razlozi da nam poklonite povjerenje. Hvala vam, i dobro došli!

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite