Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Srebrnjak Američki Orao (American Eagle)

srebrnjak-americki-orao-amercian-eagle-1-unca-a
srebrnjak-americki-orao-amercian-eagle-1-unca-b
srebrnjak-american-eagle-1-unca-u-drvenoj-poklon-kutiji-b
srebrnjak-american-eagle-1-unca-u-poklon-kutiji-od-umjetne-koze-a

Ugledna kovnica US Mint od 1986. godine proizvodi jednu od najcjenjenijih svjetskih srebrnih kovanica – srebrnjak American Eagle (Američki orao). Riječ je o službenome američkom srebrnom bulionu, čija je proizvodnja definirana odlukom američkog Kongresa. Srebrnjak American Eagle proizvodi se u standardnoj i dokaznoj (proof) kakvoći, a mnogi ga amerikanci koriste kao sredstvo štednje u sklopu svojega privatnog mirovinskog računa.

Nominala: 1 američkih dolara
Ukupna masa:
31,103 grama
Čista masa srebra: 1 unca (31,103 grama)

Prodajna cijena: 33,87 € (cijena bez PDV-a)
Prodajna cijena: 42,33 € (cijena s PDV-om)

Otkupna cijena: 20,88 €

Vrijeme zadnjeg formiranja cijene: 27.02.2024 10:15:18

Razmišljate li o kupnji jednog ili više investicijskih srebrnih kovanica? Srebrnjak America Eagle predstavlja izvrstan odabir. Njegova prepoznatljivost jamstvo je da ćete ga u svakome trenutku moći razmijeniti za likvidna sredstva, u skladu s vašim potrebama.

Prodaja srebra obavlja se u središnjem uredu Plemenit u Zagrebu. Zatražite ponudu putem interneta, raspitajte se o cijeni i mogućnostima isporuke, te o načinima plaćanja. Višegodišnje iskustvo Plemenit u trgovine investicijskim zlatom i srebrom jamstvo su profesionalnoga i diskretnog odnosa prema kupcima. Na investicijske srebrnjake u Europskoj se Uniji, pa tako i u Hrvatskoj, plaća porez na dodanu vrijednost.

Opis i svojstva kovanice srebrnjak American Eagle

Dizajn aversa srebrnjaka American Eagle u velikoj je mjeri prenesen s kovanice od pola američka dolara koja je bila optjecajno sredstvo plaćanja u razdoblju od 1916. do 1947. godine. Djevojka, personifikacija Slobode, središnji je motiv aversa. Kružno oko djevojčina lika ispisana je riječ “Liberty” (“Sloboda”). Pri dnu aversa ispisana je godina izdanja.

Heraldički element američkoga državnog grba, raskriljeni orao, nalazi se na reversu srebrnjaka American Eagle. Orao na prsima ima elemente američke zastave. Iznad orlove glave u formaciji obrnutog trokuta utisnuto je ukupno trinaest zvjezdica koje predstavljaju trinaest izvornih američkih kolonijalnih teritorija koje su inicirale stvaranje Sjedinjenih Američkih Država. Kružno oko orla ispisan je naziv države “United States of America” (“Sjedinjene Američke Države”), te nominala i količina čistoga srebra od kojega je srebrnjak American Eagle izrađen.

Srebrnjak American Eagle proizvodi se isključivo s masom od jedne unce čistoga srebra (31,1035 grama) i nominalom od jednoga američkog dolara. Čistoća srebra iznosi 99,9 posto.

Prodaja srebra u formi investicijskih zlatnika

Kupnja srebra predstavlja izvrstan način očuvanja vrijednosti vaše imovine. Prodaja srebra Plemenit obavlja se na siguran i transparentan način. Kontaktirajte nas i raspitajte se o mogućnostima kupnje, nabavke i plaćanja srebrnjaka American Eagle.

Certifikat o autentičnosti Plemenit izdajemo svim našim kupcima kao jamstvo izvornosti i kvalitete kovanica i poluga.

Odaberite
Right Menu IconNazovite