Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Certifikat “Good Delivery” (LBMA)

Good delivery standardNedvojbeno najcjenjeniji certifikat u svijetu investicijskih plemenitih kovina jest certifikat što ga izdaje London Bullion Market Association (LBMA), udruženje sudionika londonskoga tržišta plemenitih kovina.

Riječ je o službenome jamstvu kojim se pojedina rafinerija ili kovnica plemenitih metala prihvaća kao mjesto proizvodnje vrhunskih zlatnih ili srebrnih poluga.

Plemenit svojim klijentima nudi isključivo poluge od plemenitih kovina izrađene u kovnicama koje posjeduju certifikat “Good Delivery”. Riječ je prvenstveno o kovnicama njemačke poslovne grupacije Heraeus, koja uključuje i švicarsku kovnicu Argor, te austrijsku kovnicu Münze Österreich.

Kvaliteta pod redovitim nadzorom

Poluge s certifikatom “Good Delivery” u Europskoj se Uniji, pa tako i u Hrvatskoj, prihvaćaju kao vrhunski proizvodi od investicijskog, odnosno, monetarnog zlata na čiju se prodaju u skladu s europskim smjericama ne plaća porez na dodanu vrijednost. Također, “Good Delivery” poluge prepoznate su diljem svijeta od strane svih uglednih trgovaca zlatnim i srebrnim polugama kao sigurno, likvidno sredstvo trgovanja plemenitim kovinama. A to znači da ukoliko kupite polugu proizvedenu u kovnici ili rafineriji koja proizvodi poluge s “Good Delivery” certifikatom, možete biti sigurni da ćete je bez teškoća i bilo kakvih dodatnih pitanja moći unovčiti putem Plemenit, ali i bilo gdje drugdje u Europi i svijetu.

Jedan od ključnih elemenata statusa “Good Delivery” kovnice jest da je ona pod redovitim nadzorom London Bullion Market Association s obzirom na proces izrade poluga od plemenitih kovina. Svaka kovnica koja želi steći ili zadržati status “Good Delivery” mora dokazati pridržavanje najviših standarda proizvodnje poluga kojima se trguje na londonskoj burzi plemenitih kovina u razdoblju od najmanje tri godine. Također, svaka poluga mora biti izlivena od zlata čistoće najmanje 995 tisućinki. Najuglednije svjetske kovnice navedeni kriterij u pravilu značajno premašuju, budući da zlatne poluge proizvode od zlata čistoće 999 tisućinki ili 9999 deset tisućinki.

Postoje zasebni certifikati “Good Delivery” za kovnice koje proizvode zlatne poluge, te kovnice koje proizvode srebrne poluge. Radi se o različitim certifikatima, koje svaka kovnica mora dobiti zasebno, nakon što ispuni tražene uvjete.

Ako želite kupiti zlatne ili srebrne poluge proizvedene u kovnicama koje posjeduju “Good Delivery” certifikat, obratite nam se s povjerenjem. Plemenit uslužit će vas sigurno, diskretno i kvalitetno. Kontaktirajte nas i zatražite ponudu.

Odaberite
Right Menu IconNazovite