Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Klijenti i neklijenti: zašto imamo dvije različite otkupne cijene za investicijsko zlato

Klijenti i neklijenti, dvije različite cijene otkupa zlata

Na tržištu postoji određeni broj neodgovornih trgovaca investicijskim plemenitim kovinama koji vam drage volje prodaju i isporučuju investicijske zlatne poluge i zlatnike. Ali ako nakon nekog vremena svoje zlato ili srebro želite prodati natrag, odnosno, ponuditi na otkup, ti trgovci često zlato uopće nisu spremni otkupiti! Štoviše, zna se dogoditi da neodgovorni trgovac na svojim internetskim stranicama uopće nema izlistane otkupne cijene za svoje proizvode!

Postoje i trgovci koji klijentima doduše nude otkup kupljenoga zlata, ali to čine po izrazito nepovoljnim uvjetima. Primjerice, zlatne poluge i zlatnike otkupljuju po smiješno niskim cijenama. Kada kupac zlato kupuje kod njih, ne razmišlja o tome kako će jednom u budućnosti svoje zlato unovčiti. I upravo u toj kupčevoj lakomislenosti, neodgovorni trgovac pokušava pronaći šansu za lukav dobitak.

Riječ je dakako o neodgovornom, neprofesionalnom ponašanju koji mi kao ugledna tvrtka investicijskim zlatom ne smijemo podržavati. Mi svojim klijentima jamčimo mogućnost otkupa zlata po otkupnim cijenama koje su u svakom trenutku javno izlistane na našim web stranicama, te se mijenjaju iz minute u minutu ovisno o cijeni plemenitih kovina na svjetskim burzama. (1), (2), (3), (4), (5)

Jamstvo otkupa

Štoviše, mi našim kupcima dajemo pismeno jamstvo otkupa. To je jamstvo navedeno u certifikatu o autentičnosti Plemenit koji dolazi uz svaki kupljeni proizvod. Evo teksta iz certifikata koji govori o tome: “Plemenit jamči otkup ovog proizvoda u skladu s uvjetima koji vrijede na svjetskom tržištu na dan ponude.”

Otkup investicijskog zlata logistički i financijski prilično je zahtjevna aktivnost. Zbog toga se neki neprofesionalni trgovci ne žele baviti otkupljivanjem onog što su prodali. Oni kupce znaju namamiti na kupnju povoljnim prodajnim cijenama. Pa kada se kupac ulovi u klopku i obavi kupnju, ostave ga na cjedilu.

Zbog toga je Plemenit.hr svoju otkupnu politiku oblikovao tako da razlikujemo dvije vrste cijena. Svaki proizvod ima otkupnu cijenu “za klijenta” i otkupnu cijenu “za neklijenta”.

Klijent je osoba koji je investicijski proizvod od plemenite kovine kupila kod nas, te posjeduje certifikat o autentičnosti Plemenit što ga mi izdajemo. Ta osoba također svoj status klijenta može dokazati i računom o kupljenim proizvodima što ga je izdala naša tvrtka.

Neklijent je pak osoba koja je zlatne i srebrne poluge, zlatnike ili srebrnjake koje nam nudi za otkup prije toga kupila kod nekog drugog, a ne kod nas.

Otkupna cijena za naše klijente povoljnija je (viša) od otkupne cijene za neklijente. Ponekad i značajno viša.

Primjerice, otkupna cijena za klijenta kod zlatne poluge od 5 grama iznosi 351,35 €, a za neklijenta 340,95 €. Druga cijena je očito nepovoljnija. Isto vrijedi i za sve druge zlatne poluge od 1 grama do 1 kilograma. (1)

I pri otkupnoj cijeni zlatnika vrijedi jednako pravilo. Recimo, otkupna cijena za mali zlatni dukat Franjo Josip je 237,94 € za klijenta, a 233,95 € za neklijenta. Svi ostali zlatnici obuhvaćeni su takvom cjenovnom politikom (2), (3). Ništa nije drugačije i s proizvodima od srebra. (4), (5)

Postoji još jedan važan razlog zašto su otkupne cijene za neklijente niže.

Testiranje integriteta

Kada otkupljujemo investicijsko zlato koje je kupljeno kod nas, mi precizno znamo podrijetlo toga zlata. Mi znamo da se radi o zlatnim polugama ili zlaticima besprijekornog integriteta, kakvoće i čistoće. Zbog toga takvo zlato ne treba prolaziti dodatne provjere autentičnosti.

Nasuprot tome, zlatne poluge i zlatnici koji nisu kupljeni kod nas moraju proći rigorozne testove kako bismo se uvjerili u njihovu autentičnost. Te provjere uključuju različite neinvanzivne tehnike, te upotrebu sofisticiranih uređaja. Te su provjere skupe, i zbog toga osobe koje nisu naši klijenti moraju snositi trošak provjere.

Zbog svih tih razloga, svim ulagačima koji razmišljaju o kupnji investicijskog zlata poručujemo: pažljivo birajte s kime ćete poslovati. Iskušajte trgovca kojem dajete povjerenje. Provjerite ne samo po kojoj cijeni zlatne poluge ili zlatnike kupujete. Nego se dobro informirajte i o tome po kojoj cijeni kupljeno zlato kasnije možete ponuditi za otkup, odnosno, prodati. O tome smo pisali u jednom našem ranijem tekstu.

Tek kada se uvjerite da ćete svoje zlato moći jednako tako lako prodati kao što ste ga mogli kupiti, donesite odluku.

Ako vaša odluka bude da investicijsko zlato kupite kod nas, sigurni smo – nećete pogriješiti. Zatražite neobvezujuću ponudu već danas.

Odaberite
Right Menu IconNazovite