Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Srebro – atraktivno ulagačko sredstvo

Srebro

Srebro je kroz povijest bilo popularan monetarni metal, koji je najčešće služio srednjem sloju građanstva za male i srednje transakcije dobara i usluga, dok se zlato u pravilu koristilo za trgovanje velikim i skupocjenim predmetima. U nekim svjetskim jezicima riječ za srebro identična je riječi za novac.

Zbog relativne cjenovne dostupnosti u odnosu na zlato, srebro danas predstavlja izuzetno atraktivno ulagačko sredstvo za ulagače koji žele investirati na duže staze.

Zlato je u prirodi desetak puta rjeđi metal od srebra, ali je srebro istovremeno čak 75 puta jeftinije od zlata. Ta golema cjenovna razlika ukazuje kako bi cijena srebra u budućnosti mogla znatno porasti, što predstavlja dobru ulagačku priliku.

Prodaja srebra za ulagačke potrebe ostvaruje se putem investicijskih srebrnih poluga i investicijskih srebrnjaka.

Prodaja srebra u Europskoj se Uniji oporezuje porezom na dodanu vrijednost (PDV). Stoga je razlika između kupovne i prodajne cijene srebrnih poluga i srebrnjaka u Europi nešto veća nego kod zlata, budući da se u Europskoj Uniji na investicijsko zlato ne plaća taj porez. Ipak, zbog velike cjenovne razlike između zlata i srebra, očekuje se puno veći cjenovni rast srebra koji može znatno nadmašiti rast cijene zlata. Zbog toga je srebro odlično dugoročno ulagačko sredstvo.

Plemenit može vam pomoći sugestijom i savjetom vezanim uz kupnju srebra. Bez obzira jeste li mali, srednji ili veliki investitor u plemenite kovine, za vas ćemo pronaći najpovoljnije i najsigurnije rješenje ulaganja. Obratite nam se s povjerenjem. Kontaktirajte nas i raspitajte se o mogućnostima ulaganja u srebro.

Odaberite
Right Menu IconNazovite