Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Srebrnjak Javorov list (Maple Leaf)

srebrnjak-javorov-list-maple-leaf-1-unca-a
srebrnjak-javorov-list-maple-leaf-1-unca-b
srebrnjak-maple-leaf-1-unca-u-drvenoj-poklon-kutiji-a
srebrnjak-maple-leaf-1-unca-u-poklon-kutiji-od-umjetne-koze-a

Kanadski nacionalni i heraldički simbol javorov list središnji je motiv investicijskoga srebrnjaka Maple Leaf koji se na tržištu prvi put pojavio 1988. godine u produkciji kovnice Royal Canadian Mint. Po tom je simbolu srebrnjak dobio ime (“maple leaf” na engleskom znači “javorov list”). Srebrnjak Maple Leaf, jednostavnoga je i prepoznatljivog dizajna, baš kao i njegov zlatni parnjak. Postoje brojne inačice ovoga srebrnjaka, koje se u većoj ili manjoj mjeri razlikuju od standardnoga srebrnog buliona. Te je inačice kovnica Royal Canadian Mint izdavala u proteklih četvrt stoljeća u povodu različitih prigoda: olimpijskih igara, novog tisućljeća, obljetnice izdavanja serije Maple Leaf itd.

Nominala: 5 kanadskih dolara
Ukupna masa:
31,103 grama
Čista masa srebra: 1 unca (31,103 grama)

Prodajna cijena: 38,90 € (cijena bez PDV-a)

Prodajna cijena: 48,63 € (cijena PDV-om)

Otkupna cijena: 27,58 €

Vrijeme zadnjeg formiranja cijene: 24.06.2024 13:11:11

Razmišljate li o kupnji srebrnjaka Maple Leaf? Prodaja srebra u formi investicijskih kovanica i poluga obavlja se u središnjem uredu Plemenit u Zagrebu. Naše dugogodišnje iskustvo u trgovanju investicijskim zlatom i srebrom jamstvo su vrhunske i pouzdane usluge. Obratite nam se s povjerenjem. Zatražite ponudu za kupnju investicijskih plemenitih kovina.

Za svaki proizvod iz naše ponude kupcima izdajemo certifikat o autentičnosti Plemenit kojim jamčimo kvalitetu, integritet te neprekinuti slijed od proizvođača, odnosno, prodavatelja do trgovine. Plemenit obavlja odgovarajuću kontrolu poluga i kovanica, kako bi svojim kupcima osigurala standardnu kakvoću svakog proizvoda. Prodaja srebra i zlata Plemenit vrši se u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima. Na investicijske se srebrnjake u Europskoj Uniji, pa tako i u Hrvatskoj, plaća porez na dodanu vrijednost.

Srebrnjak Maple Leaf – opis i svojstva

Srebrnjak Maple Leaf na aversu ili licu sadrži lik monarha Ujedinjenog Kraljevstva. Riječ je o standardnom motivu na svim zlatnicima i srebrnjacima koji se proizvode u Kanadi, budući da je ta zemlja jedna od krunskih britanskih zemalja. Lik kraljice Elizabeth II nalazi se na svim dosadašnjim izdanjima srebrnjaka Maple Leaf. Pri dnu je navedena nominala srebrnjaka od 5 kanadskih dolara, te godina izdanja.

Središnji motiv reversa ili naličja srebrnjaka jest javorov list. Iznad motiva reversa polukružno uz rub kovanice ispisano je ime zemlje izdavateljice “Canada”. Također polukružno uz donji rub reversa na engleskom i francuskom jeziku navedena je masa i čistoća srebra od kojega je kovanica izrađena “Fine Silver 1 oz Argent Pur”. Oznaka “9999” znači da se radi o čistoći srebra od 99,99 posto ili 9999 deset tisućinki.

Srebrnjak Maple Leaf masovno se proizvodi samo u jednoj veličini.

Prodaja srebrnjaka Maple Leaf

Zatražite ponudu za kupnju jednog ili više srebrnjaka Maple Leaf. Kontaktirajte nas i u slučaju ako želite kupiti bilo koji drugi investicijski proizvod od plemenitih kovina. Naše višegodišnje iskustvo u trgovanju polugama i kovanicama od plemenitih kovina učinit će vašu kupnju ugodnim iskustvom.

Prodaja zlata Plemenit obavlja se uz izdavanje certifikata o autentičnosti. Zatražite svoj certifikat prilikom kupnje.

Odaberite
Right Menu IconNazovite