Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Interaktivni grafikon burzovne cijene zlata

Interaktivne burzovne cijene zlata i srebra

Prvi grafikon na ovoj stranici prikazuje kretanje cijena zlata u realnom vremenu, izraženu u euru u uncama (31,1 gram). Riječ je o grafikonu koju prikazuje cijenu na dan kada je burza otvorena.

 Zlato Srebro

Budući da se cijena mijenja iz sekunde u sekundu, pojedinu cijenu unutar dana možete provjeriti približavanjem pokazivača miša na grafikon. Dok je pokazivač na grafikonu, pojavit će se okomita crta koja otkriva podatke o cijeni u određenom trenutku. Točno vrijeme (UTC) što ga okomita crta prikazuje ispisano je u svijetložutom pravokutniku na na dnu grafikona. Dnevne cijene u odabranom trenutku ispisane su u okviru uz cjenovni grafikon: “Ask” cijena je ponuđena cijena, “Bid” cijena je realizirana cijena, a “Mid” cijena je srednja cijena između ponuđene i realizirane.

Grafikon povijesti cijene zlata

Povijesni grafikon (dolje) prikazuje povijesne cijene zlata, i to cijene koje su postignute u trenutku zatvaranja svih vodećih svjetskih burzi plemenitih kovina, odnosno, završne cijene trgovinskog dana. Cijena u povijesnom grafikonu osvježava se na kraju radnog dana.

Prikazom na grafikonu dolje možete upravljati sami na nekoliko načina. Možete odabrati promatrano razdoblje upisivanjem početnog i završnog datuma na dnu grafikona. Početni i završni datum također možete odabrati i pomoću slajdera ispod grafikona ili klikom na odgovarajući gumb za razdoblje.

U gornjem dijelu grafikona nalaze se četiri opcije za prikaz različitih oblika grafičkog prikaza: cijena kovine u trenutku zatvaranja burze (Closing Price), najviša i najniža dnevna cijena prikazana u obliku svijeće (Candlestick), te dvije cijene tzv. pomičnih prosjeka (Moving Average, MA) i to za razdoblja od 50 dana i 200 dana.

Interaktivnu kartu cijene zlata na svjetskim burzama donosimo u suradnji s tvrtkom Goldbroker.

Odaberite
Right Menu IconNazovite