Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Zlatnici s likovima britanskih monarha specifičnih mjera, mase i čiste mase zlata kuju se u neizmijenjenom obliku od 1817. godine. U numizmatičkim se krugovima kolokvijalno nazivaju zlatnici Sovereign (ili “Suveren” u prijevodu na hrvatski).

Neki od starijih primjeraka mogu imati i znatnu numizmatičku vrijednost, no velika većina izdanja – koja su prilično rasprostranjena u svijetu, ali i kod nas – iskovana su u višemilijunskim nakladama, te stoga predstavljaju izvrsno sredstvo ulaganja u zlato, a ne i numizmatički zanimljive kovanice.

Svaka zlatna kovanica Sovereign promjera je 22 milimetara, debljine je 1,52 milimetra, ima ukupnu masu 7,98 grama, čistu masu zlata 7,32 grama ili 0,2354 unce. Cijenu zlatnika Sovereign možete potražiti u našem cjeniku.

Prodaja zlata u formi investicijskih zlatnika

Želite li kupiti ili prodati britanski zlatnik Sovereign? Prodaja i otkup zlata vrši se u središnjem uredu Plemenit u Zagrebu. Naše višegodišnje iskustvo i tradicija na regionalnom tržištu jamstvo su kvalitetne i diskretne usluge. Zatražite ponudu za kupnju ili prodaju zlatnika Sovereign, ali i drugih investicijskih proizvoda od zlata. Plemenit jamči izvornost i kontrolirano podrijetlo proizvoda iz naše ponude. Svaki kupac dobiva certifikat o autentičnosti koji utvrđuje kakvoću kovanice u skladu s proizvođačkom specifikacijom, te sljedivost od proizvođača, odnosno, prodavača do krajnjega kupca.

Budući da su standardizirani i prepoznatljivi u mnogim krajevima svijeta, zlatnici Sovereign popularano su sredstvo očuvanja vrijednosti likvidne imovine. Zatražite ponudu za kupnju zlatnika Sovereign. Također, ako posjedujete jednu ili više kovanica koje želite ponuditi u otkup, obratite nam se s povjerenjem. Naše cijene formiraju se u skladu s najsvježim cijenama na svjetskome tržištu.

Zlatnici Sovereign – opis i svojstva

Postoji petnaestak različitih izdanja zlatnika Sovereign. Najstarije izdanje ima utisnut lik kralja Georgea III koji je Ujedinjenim Kraljevstvom vladao od 1760. do 1820. godine. Nakon njega, na zlatnicima Sovereign pojavili su se još i kraljevi George IV, William IV, kraljica Victorija (u nekoliko različitih izdanja), potom kraljevi Edward VII, George V, Edward VIII, George VI, te konačno kraljica Elizabeth II.

U najvećem broju slučajeva, na naličju zlatnika Sovereign prikazan je lik Svetog Jurja (St. George) na konju u borbi sa zmajem. Postoje izdanja koja umjesto lika Svetog Jurja imaju heraldičke motive s grbova britanskih vladara, no to su relativno rijetki izuzeci.

Naručite zlatnike Sovereign

U središnjem uredu možete obaviti predbilježbu za kupnju zlatnika Sovereign. Budući da se većina izdanja tih zlatnika više ne proizvode, isporuku ćemo izvršiti nakon što se na tržištu pojavi prodavatelj.

Svoje klijente poslužujemo u skladu s najviši europskim standardima. Kontaktirajte nas već danas putem e-maila ili telefonski. Raspitajte se o cijenama i zatražite ponudu za kupnju ili otkup. Plemenit je vodeći regionalni trgovac investicijskim i numizmatičkim izdanjima. Za svaki proizvod kupac dobiva certifikat o autentičnosti Plemenit.

Odaberite
Right Menu IconNazovite