Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Otkup zlatnih poluga i zlatnika: Kako prodati svoje investicijsko zlato u dva jednostavna koraka

Otkup zlatnih poluga i zlatnika: Kako ponudiit na prodaju svoje investicijsko zlato

Odmah na početku treba reći: Plemenit.hr ne bavi se otkupom lomljenog zlata. Mi smo specijalizirani broker isključivo za prodaju i otkup investicijskog zlata, odnosno, zlatnih poluga i zlatnih kovanica. Svatko tko želi ponuditi na prodaju bilo kakav drugi oblik zlata (industrijsko zlato, medicinsko zlato, nakit) to ne može obaviti preko nas. No, ako posjedujete zlatnu polugu ili zlatnik, ali i numizmatički vrijednu kovanicu od plemenitih kovina, Plemenit.hr je izvrsno mjesto za takvu transakciju.

Otkupne cijene poluga i zlatnika

Sve otkupne cijene navedene u nastavku vrijede za proizvode koji nisu kupljeni kod nas. Za proizvode kupljene preko nas, nudimo više otkupne cijene. Doznajte zašto.

Zlatne poluge od 1 unce vodećih svjetskih proizvođača poput Valcambi, Heraeus ili Argor (31,1 gram) otkupljujemo za 2.159,25 €, a od 50 grama otkupna cijena je 3.473,51 €. Za zlatnu polugu mase 1 grama nudimo iznos od 70,24 €, a za zlatnu polugu mase 5 grama otkupna cijena je 344,23 €. Cijene otkupa zlatnih poluga ostalih veličina (2 grama, 10 grama, 20 gama, 100 grama i veće) možete provjeriti na našem cjeniku.

Otkup zlatnih dukata Franc Jozef (Franjo Josip) obavljamo po cijeni od 236,20 € za mali dukat ukupne mase 3,49 grama i 945,03 € za veliki dukat mase 13,96 grama. Za zlatnik Wiener Philharmoniker od 1 unce nudimo 2.134,52 €, a za zlatnik Krugerrand 2.134,52 €. Ostale otkupne cijene suvremenih investicijskih zlatnika provjerite ovdje.

Otkupljujemo i povijesne švicarske zlatnike Vreneli po cijeni od 391,46 €, te druge francuske, austrougarske, talijanske i belgijske povijesne zlatnike mase 6,45 grama po cijeni od 391,46 €. Otkupljujemo i cijeli niz drugih izdanja suvremenih i povijesnih zlatnika, pa njihove cijene provjerite u cjeniku klikom na link.

Sve cijene mijenjaju se iz minute u minutu, ovisno o burzovnoj cijeni zlata na svjetskom tržištu. Cjene proizvoda prikazane na ovoj stranici formirane su 24.06.2024 11:19:15. Ako vam cijena otkupa odgovara, kontaktirajte nas odmah i zatražite ponudu za otkup, bez obveze. A možete i pričekati sve dok cijena malo ne poraste, pa tek onda prodavati. Posjećujte redovito našu web stranicu s cijenama zlatnih poluga i zlatnika, te pratite kako se cijena mijenja. Povijesne cijene zlata na burzama možete pratiti putem interaktivnog grafikona i do 18 godina unatrag.

Prvi izbor

Naša usredotočenost na investicijsko zlato daje nam brojne prednosti. Mi smo sposobni ponuditi više cijene otkupa nego drugi sudionici na tržištu. Mi smo, također, sposobni naše klijente – odnosno, investitore koji su zlato kupili kod nas – tretirati povoljnije, ponuditi im višu cijenu otkupa nego klijentima koji su zlato kupili negdje drugdje. I konačno, sposobni smo učiniti proces otkupa investicijskog zlata vrlo jednostavnim, brzim i učinkovitim.

Na taj način postali smo prvi izbor kod ulagača u plemenite kovine. Kada je razlika između kupovne i prodajne cijene investicijskog proizvoda manja, poticaj za kupnju je znatno veći, a odluka o kupnji lakša. Stoga se mnogi kupci odlučuju zlatne poluge i zlatnike kupiti kod nas, jer znaju da će ih kasnije, kad ih odluče prodati, moći ponuditi na otkup po mnogo višoj cijeni nego ako bi iste te proizvode kupili kod konkurentskog ponuđača.

Kada kažemo da je proces otkupa investicijskog zlata jednostavan i brz, mislimo na činjenicu da klijent koji nudi zlato za otkup može u kratkom roku doći do gotovog novca.

Evo kako se taj proces odvija.

1/ Dostava i provjera

Svaka zlatna poluga ili zlatnik koji otkupljujemo treba biti dostavljen u naš središnji ured u Zagrebu, gdje se obavlja niz testova i provjera autentičnosti i izvornosti ponuđenih proizvoda. Za tu svrhu koristimo nekoliko najsuvremenijih neinvanzivnih tehnika kojima se kakvoća može potvrditi bez oštećivanja pojedinog primjerka poluge ili kovanice. Na raspolaganju su nam različiti sofisticirani uređaji koji proizvod testiraju na površini, ali i dubinski, te utvrđuju postotak čistoće zlata koji za svaki proizvod mora biti u skladu s kovničkom specifikacijom.

Kada se provjeravaju zlatne poluge i zlatne kovanice koje nisu kupljeni kod nas, provjera je mnogo rigoroznija i sveobuhvatnija, a može uključivati i specijalizirane testove koji su raspoloživi samo u inozemstvu. Za proizvode kupljene kod nas – za koji postoji certifikat o autentičnosti izdan od strane naše tvrtke – provjerava se prvenstveno samo integritet proizvoda, te se utvrđuje je li proizvod na bilo koji način promijenjen u odnosu na izvorno stanje. Dodatne provjere povezane su s povećanim troškovima, i upravo zbog toga je cijena otkupa koju možemo ponuditi neklijentima niža od cijene koju možemo ponuditi klijentima i proizvodima koje poznajemo jer smo ih mi isporučili.

2/ Potpis ugovora i isplata

Nakon što je obavljena provjera integriteta i autentičnosti zlatne poluge ili zlatne kovanice ponuđene na otkup, prodavatelj s našom tvrtkom potpisuje kupoprodajni ugovor u kojem su navedeni uvjeti transakcije, što uključuje i otkupnu cijenu. Rok isplate za manje transakcije je najduže tri radna dana, a najčešće se obavljaju isti dan. Isplata se obavlja na bankovni račun prodavatelja, ili iznimno u gotovini u skladu sa zakonom. Za veće transakcije, rok isplate također je u pravilu od jedan do tri dana, uz mogućnost da se produži dodatnih 24 ili 48 sati ovisno o raspoloživoj likvidnosti. Klijentima koji na otkup nude odjednom veće količine investicijskog zlata uvijek preporučujemo da prije konačne odluke o prodaji razgovaraju s našim odjelom prodaje, kako bismo transakciju mogli isplanirati i izvesti u najkraćem unaprijed dogovorenom roku. Važno je napomenuti da veliku većinu isplata za otkup investicijskog zlata naša tvrtka obavlja unutar 24 sata.

======

I to je to. Bez mnogo komplikacije, Plemenit.hr od vas će otkupiti investicijske zlatne poluge i zlatne kovanice. Kao što smo već spomenuli, numizmatički vrijedne kovanice također možete ponuditi našoj tvrtki za otkup. No, taj je proces nešto složeniji nego proces otkupa investicijskog zlata opisan ovdje, jer sadrži neke dodatne korake. O tome kako ponuditi numizmatička izdanja za otkup možete pročitati klikom na link.

Imate li investicijsko zlato – zlatne poluge i zlatne kovanice – koje želite prodati? Zatražite neobvezujuću ponudu za otkup. Kontaktirajte nas telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke ili nam pošaljite upit putem formulara našim stranicama. Rado ćemo vas uslužiti. Dobro došli!

Odaberite
Right Menu IconNazovite