Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Plemenit: prvi i najveći broker investicijskim zlatom i srebrom u Hrvatskoj

Plemenit - prvi i najveći broker plemenitim kovinama

Kada kupujete zlato i srebro kod nas, stavljate se u dobre ruke. Tvrtka Tetragram projekt i njezin brand Plemenit najdugovječnija je i najveća kompanija za trgovanje investicijskim plemenitim kovinama u  Hrvatskoj.

Svoje djelovanje na regionalnom tržištu započeli smo odmah prvoga dana kada je to i stvarno bilo moguće: u ponedjeljak, 1. srpnja 2013. godine. Bio je to prvi dan punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, svečani dan u kojem se hrvatski barjak zaviorio pred zgradom sjedišta EU u Bruxellesu.

Toga dana u našoj su zemlji službeno nastupile promjene mnogih odredbi hrvatskog zakonodavstva koje su, između ostalog, formalno omogućile oblikovanje lokalnog tržišta investicijskim zlatom i srebrom.

Mi smo se za tu mogućnost pripremali dugo prije toga dana, zato jer smo znali on svakako mora doći.

Sve do 30. lipnja 2013. godine, različita zakonska rješenja i Hrvatskoj efektivno su priječila stvaranje tržišta plemenitih kovina. Velike prepreke stajale su na putu nama, ali i svima drugima, da započnu posao trgovanja investicijskim zlatom i srebrom.

Europsko civilizacijsko dostignuće

Te su se prepreke odnosile na neumjereno oporezivanje investicijskih plemenitih kovina, zlatnika i srebrnjaka, te zlatnih i srebrnih poluga. Hrvatska je imala najvišu stopu poreznog opterećenja na svijetu za te proizvode. Ta je stopa iznosila nevjerojatnih 60 posto. Bio je to ostatak poreznog besmisla naslijeđen iz socijalističke Jugoslavije, kojim se nitko od naših političara – sve do ulaska Hrvatske u EU – nije htio bakćati.

U takvim okolnostima bilo je nemoguće započeti posao, i to posebno stoga što su se isti ti proizvodi u apsolutno svim zemljama Europske unije mogli kupiti uz plaćanje poreza od točno – nula posto!

Zemlje Europske unije, naime, ugradile su u svoju pravnu stečevinu jedno važno civilizacijsko dostignuće. Zlato se u Europi smatra valutom koju svaki europski građanin ima pravo slobodno kupovati i prodavati bez ograničenja. Žuta je plemenita kovina stavljena u istu ravan s bilo kojom nacionalnom ili međunarodnom valutom. Zamislite koji bi apsurd bio kada biste, recimo, na kupnju eura za dolare, marke i dinare, ili obrnuto, morali plaćati 60 posto poreza?

Tu je pravnu stečevinu Hrvatska ulaskom u EU morala prihvatiti. I ona ju je prihvatila. I tako su se toga toplog ljetnog dana 2013. godine stekli uvjeti da tvrtka Tetragram projekt, koja je nekoliko mjeseci prije toga bila utemeljena, i formalno započne s radom.

Provjerite kako trguju profesionalci

Upravo zbog svih opisanih okolnosti, u srpnju te godine osim nas u Hrvatskoj na tržištu investicijskih plemenitih kovina, nije bilo – kako to narod zna reći – ni žive duše. Do kraja 2013. bili smo praktički jedina tvrtka u regiji u kojoj ste mogli kupiti zlatnike, srebrnjake, te zlatne i srebrne poluge. Naravno, Slovenija je u to vrijeme bila druga priča – njezin ulazak u Europsku uniju dogodio se puno prije, pa je i tržište plemenitim kovinama ondje bilo već dobro razvijeno. No, južno od Sutle, tvrtka Tetragram projekt bila je (i ostala) neprikosnovena.

Uskoro su nam se na tržištu pridružili respektabilni takmaci koji su došli iz svijeta otkupa lomljenog zlata. No, Tetragram projekt idućih je nekoliko godina i dalje ostala jedina tvrtka specijalizirana baš samo za investicijsko zlato i srebro u našim krajevima.

To nam je pomoglo da rastemo i jačamo svoju lidersku poziciju. Ako promatramo razdoblje od 1. srpnja 2013. pa do danas, od ukupne količine protrgovanog zlata i srebra u Republici Hrvatskoj, više od 60 posto prošlo je upravo kroz naše ruke. Rezultat je to kojim se istinski ponosimo.

Dođite k nama i provjerite kako doista trguju profesionalci.

Odaberite
Right Menu IconNazovite