Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Troškovi pohrane investicijskog zlata u našem trezoru: razlika između GEOGRAFIJE i MATEMATIKE

Troškovi pohrane zlatnih poluga u našem trezoru

Naša tvrtka svojim klijentima nudi dva načina kupnje zlatnih poluga zajedno s pohranom. Te dvije usluge nazvali smo GEOGRAFIJA i MATEMATIKA.

Usluga GEOGRAFIJA dobila je naziv po tome što kupac zlatnih poluga može odabrati u kojem će geografskom području pohraniti svoje poluge. Naša tvrtka ima sigurne trezore u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Usluga MATEMATIKA dobila je naziv po tome što naš klijent može kupiti i pohraniti kupljeno investicijsko zlato po matematički najpovoljnijoj cijeni, što uključuje i besplatnu pohranu.

Svaka od ovih dviju usluga ima drugačiju strukturu troškova. U nastavku ćemo ukratko opisati te razlike.

GEOGRAFIJA

Kada kupujete zlatne poluge po načelu GEOGRAFIJA vi ih obavezno pohranjujete u našem trezoru po vašem izboru. Cijena kupnje poluga niža je nego ako ih kupujete i fizički preuzimate – usluga FIZIKA.

No, kod kupnje zlatnih poluga po načelu GEOGRAFIJA postoji trošak pohrane. Taj se trošak obračunava na godišnjoj razini, a počinje od jednog promila (0.1 posto) vrijednosti pohranjenih zlatnih poluga i povećava se ovisno o mjestu pohrane. U Hrvatskoj je trošak pohrane najniži, a u Švicarskoj najviši. (Ako ne želite plaćati trošak pohrane, provjerite našu uslugu MATEMATIKA).

Klijent može pohranjeno zlato ponuditi na otkup našoj tvrtki izravno iz trezora po standardnoj otkupnoj cijeni iz našeg cjenika u trenutku ponude, bez plaćanja bilo kakve izlazne naknade.

Klijent također može zatražiti i fizičku isporuku pohranjenog zlata. U slučaju fizičke isporuke, klijentu se naplaćuje izlazna naknada u vrijednosti 5 promila (0.5 posto) od ukupne vrijednosti pohranjenog zlata.

MATEMATIKA

Zlatne poluge kupljene po načelu MATEMATIKA također se obavezno pohranjuju u našem trezoru. Prodajna cijena zlatnih poluga kada se nude po načelu MATEMATIKA najniža je na tržištu, odnosno, niža je od cijene koju plaćate kada poluge kupujete po načelu FIZIKA i po načelu GEOGRAFIJA.

Dodatna prednost MATEMATIKE je što se kupljene zlatne poluge u trezoru pohranjuju besplatno, no klijent MATEMATIKE ne može birati u kojem će se našem trezoru njegove zlatne poluge skladištiti.

Ukoliko svoje zlato odlučite prodati, otkup pohranjenog zlata obavlja se izravno iz trezora po standardnoj otkupnoj cijeni iz našeg cjenika u trenutku ponude, bez plaćanja bilo kakve izlazne naknade.

Klijent usluge MATEMATIKA može zatražiti i fizičku isporuku zlata, pri čemu nema utjecaj na to u apoenima kojih proizvođača će zlato biti isporučeno. Također, fizička isporuka obavlja se u roku od 7 radnih dana, a izlazna naknada za fizičko preuzimanje zlata jest 1 posto od ukupne vrijednosti zlata koje se isporučuje. Dakle, ako želite izbjeći trošak izlazne naknade, svoje zlato jednostavno ponudite na otkup izravno iz trezora.

Odaberite
Right Menu IconNazovite