Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Pohrana investicijskog zlata u našem trezoru: kada čuvanje kod kuće postane problem

Troškovi pohrane zlatnih poluga u našem trezoru

Naši sigurni trezori izvrsno su mjesto za pohranu vaših zlatnih poluga i zlatnih kovanica.

Glavni i najvažniji cilj naše kompanije jest da investicijsko zlato stavimo u ruke što većeg broja ljudi. Zbog toga u svojoj ponudi posebno naglašavamo fizičku isporuku kupljenih proizvoda.

Preuzimanje i čuvanje zlata u vlastitoj režiji osobito preporučujemo novim ulagačima, koji nemaju iskustvo posjedovanja investicijskog zlata, a ni puno iskustva s tržištem investicijskih plemenitih kovina. Tek kada ulagač stekne čvrsto povjerenje u tržište i trgovca, treba početi razmišljati o mogućoj pohrani u sigurnim trezorima izvan vlastitoga doma. To je prirodan slijed razvoja ulagačkog portfelja. Čak i kada odlučite zlato pohraniti izvan kuće, dobro je barem malo zlata imati pri ruci.

Kad pohrana kod kuće postane problem

Kada se količina zlata što ga posjedujete poveća, držanje velikih količina zlatnih poluga i zlatnika u kućnom okruženju može predstavljati problem, pa čak i opasnost. To vrijedi osobito u slučajevima kada svoje zlato čuvate u domu na neprikladnim mjestima. O tome smo pisali u jednom drugom tekstu.

Usluga pohrane investicijskog zlata i srebra u trezorima naše tvrtke predstavlja odličan odabir za svakog tko kupuje veće količine zlata, te za one koji se ne osjećaju sigurno čuvati zlato u vlastitom domu.

Naša tvrtka nudi dodatnu pogodnost kupcima investicijskog zlata ukoliko kupljeno zlato odluče pohraniti u našim sigurnim trezorima. A ta pogodnost je – niža kupovna cijena.

Jedan proizvod – tri cijene

Svaki zlatnik i zlatna poluga u našoj ponudi zapravo ima tri različite prodajne cijene.

Cijena za kupnju po načelu koji nazivamo FIZIKA jest cijena proizvoda u slučaju kada kupac taj proizvod odmah nakon kupnje fizički preuzima. Ta je cijena u našem cjeniku najviša.

Cijena za kupnju po načelu GEOGRAFIJA ili MATEMATIKA jest cijena proizvoda koji se nakon kupnje ne preuzima, nego se pohranjuje u našim sigurnim trezorima. Prodajna cijena proizvoda koji se pohranjuje u trezoru niža je od prodajne cijene proizvoda koji se fizički preuzima.

Postoje razlike između kupnje i pohrane zlata po načelu GEOGRAFIJA i načelu MATEMATIKA.

U nastavku ukratko opisujemo te razlike.

GEOGRAFIJA: Zlatne poluge kao kućni ljubimci

Težinski iste zlatne poluge nisu sve stvorene jednake. One su doduše sve izrađene od zlata potpuno identične mase i čistoće. No, svaka od njih razlikuje se po tome što na sebi ima utisnut drugačiji serijski broj koji je jedinstven, i nema ga ni jedna druga zlatna poluga na svijetu.

I upravo ti različiti serijski brojevi mogu svaku vašu zlatnu polugu pretvoriti u svojevrsnog kućnog ljubimca.

Kada kućnog ljubimca, recimo svoju macu, ostavljate drugome na čuvanje, očekujete da ćete upravo nju dobiti natrag, a ne neku drugu, nepoznatu mačku.

Ako želite biti sto posto sigurni da je vaša poluga uvijek u trezoru, da neće biti zamijenjena za neku drugu polugu s nekim drugim serijskim brojem – GEOGRAFIJA je za vas! Zašto je to važno?

Klijent koji pohranjuje svoje zlatne poluge po načelu GEOGRAFIJA, može odabrati u kojoj će zemlji svoje zlato pohraniti. Na odabir ima Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku ili Švicarsku.

Pohrana zlata po načelu GEOGRAFIJA se naplaćuje. Godišnja naknada za pohranu počinje od jednog promila (0.1 posto) od ukupne vrijednosti pohranjenog zlata, a ovisi u kojoj je državi zlato pohranjeno Pohrana u Hrvatskoj je najjeftinija, a u Švicarskoj najskuplja. Kontaktirajte nas i zatražite više informacija.

Klijent može pohranjeno zlato ponuditi na otkup našoj tvrtki izravno iz trezora po standardnoj otkupnoj cijeni iz našeg cjenika u trenutku ponude, bez plaćanja bilo kakve izlazne naknade.

Klijent također može zatražiti i fizičku isporuku pohranjenog zlata. U slučaju fizičke isporuke, klijentu se naplaćuje izlazna naknada u vrijednosti 5 promila (0.5 posto) od ukupne vrijednosti pohranjenog zlata.

MATEMATIKA: Zlatne poluge kao brojleri

Ako spadate u kategoriju ulagača koji ne planiraju razvijati osjećaje bliskosti prema zlatu što ga posjeduju, nego ga kupujete samo kako biste svoj novac brzo okretali i zarađivali kao da uzgajate brojlere – za vas je MATEMATIKA!

Serijski brojevi zlatnih poluga koje pohranjujete po načelu MATEMATIKA ne bilježe se. Poluge su zamjenjive, vi terminirate njihovu kupnju i prodaju kad god poželite.

U tu svrhu organiziramo za vas mogućnost zadavanja kupovnih i prodajnih naloga putem telefona.

Klijent koji kupuje zlatne poluge po načelu MATEMATIKA ne može birati u kojoj će zemlji i u kojem trezoru njegovo zlato biti pohranjeno.

Kupnja zlata po načelu MATEMATIKA obavlja se po najnižoj cijeni na tržištu. Pogledajte usporedne cijene.

Pohrana kupljenog zlata za cijelo vrijeme trajanja usluge pohrane je – besplatna.

Ukoliko svoje zlato odlučite prodati, otkup pohranjenog zlata obavlja se izravno iz trezora po standardnoj otkupnoj cijeni iz našeg cjenika u trenutku ponude, bez plaćanja bilo kakve izlazne naknade.

Klijent usluge MATEMATIKA može zatražiti i fizičku isporuku zlata, pri čemu nema utjecaj na to u apoenima kojih proizvođača će zlato biti isporučeno. Također, fizička isporuka obavlja se u roku od 7 radnih dana, a izlazna naknada za fizičko preuzimanje zlata jest 1 posto od ukupne vrijednosti zlata koje se isporučuje. Dakle, ako želite izbjeći trošak izlazne naknade, svoje zlato jednostavno nam ponudite na otkup izravno iz trezora.

=====

Eto, to je naša usluga kupnje investicijskog zlata zajedno s pohranom. Svaki od dva načina, GEOGRAFIJA i MATEMATIKA, ima svoje specifičnosti, te različite troškove. GEOGRAFIJA je nešto skuplja, MATEMATIKA jeftinija. No obje su povoljnije od FIZIKE, barem za vrijeme dok traje pohrana u trezoru.

Dobro proučite prednosti i nedostatke svakog od ta dva načina kupnje. Ako imate bilo kakvo dodatno pitanje vezano uz pohranu, možete nas kontaktirati telefonski na broj 01/236-5857 ili putem kontakt formulara na našim web stranicama. Sa zadovoljstvom ćemo vam dati odgovor na svako vaše pitanje. Očekujemo vas!

Odaberite
Right Menu IconNazovite