Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Pohrana vašeg zlata u tuđem trezoru i serijski brojevi zlatnih poluga: zašto je to važno?

Pohrana zlatnih poluga i serijski brojevi

Kada svoje zlatne poluge pohranjujete u tuđem (recimo našem) trezoru, pohranu možete obaviti na jedan od dva načina.

Serijski broj poluge se bilježi

Prvi način je da se jedinstveni serijski brojevi utisnuti u svaku vašu polugu zabilježe prije nego što poluge predate u trezor. Naša usluga kupnje i pohrane s bilježenjem serijskog broja zove se GEOGRAFIJA.

Serijski broj poluge se ne bilježi

Drugi način je da se, prije polaganja u trezor, jedinstveni serijski brojevi zlatnih poluga ne zabilježe. Naša usluga kupnje i pohrane bez bilježenja serijskog broja zove se MATEMATIKA.

Koja je razlika i zašto je to važno?

Kratak odgovor

Zapisivanjem serijskog broja poluge onemogućujete vlasnika trezora da vaše poluge koristi kao obrtno sredstvo.

Dugačak odgovor

Ako ste znatiželjni i želite doznati više, evo dugačkog odgovora.

Svaka kovnica plemenitih kovina jamči da je svaka proizvedena zlatna poluga izrađena od zlata identičnih svojstava – količine zlata i čistoće kovine. To znači da je, primjerice, zlatna poluga mase 100 grama jednakovrijedna i savršeno zamjenjiva drugom zlatnom polugom od 100 grama, bez obzira koja ju je kovnica proizvela.

Jedina razlika među zlatnim polugama iste mase jest – jedinstveni serijski broj koji je utisnut u polugu tijekom lijevanja ili kovanja. Budući da se serijski brojevi ne ponavljaju, taj broj pretvara svaku zlatnu polugu u jedinstven proizvod koji ne postoji nigdje drugdje na svijetu.

Ako zapišete serijske brojeve svojih zlatnih poluga prije nego što ih predate u tuđi trezor na pohranu – GEOGRAFIJA – onemogućujete da se vaše poluge koriste kao obrtno sredstvo.

Ako omogućite da se vaše poluge pohranjene u trezoru koriste kao obrtno sredstvo – MATEMATIKA – za uzvrat ćete dobiti besplatnu pohranu u sigurnom trezoru.

Bitno je samo da ste vi kao vlasnik zlatnih poluga svjesni da se vaše poluge koriste ili ne koriste na određeni način.

Objasnit ćemo sada kako vlasnik trezora može vaše poluge koristiti kao obrtno sredstvo.

Priča počinje u trenutku kada ste svoju polugu ostavili u tuđem trezoru, i potom ste otišli živjeti svoj život.

Vlasnik trezora poseže u trezor, uzima vašu polugu, proda je novom kupcu koji se pojavio u njegovoj trgovini, i zatim od proizvođača (kovnice zlata) kupi novu zlatnu polugu iste težine (ali s drugim serijskim brojem) i vrati je natrag u trezor, na vaše ime. Trgovčeva je zarada – razlika između prodajne i kupovne cijene.

Ne želite da vlasnik trezora koristi vašu polugu kao obrtno sredstvo? Zabilježite serijske brojeve vaših poluga prije nego što ih pohranite – GEOGRAFIJA. Pa kad idući put budete dolazili preuzeti svoje poluge iz našeg trezora, samo provjerite jesu li serijski brojevi preuzetih poluga isti.

Ugledni trgovac investicijskim zlatom ne čeka da klijent sâm izrazi želju zapisati serijske brojeve svojih zlatnih poluga prije pohrane u trezor. Kada kupujete i pohranjujete zlatne poluge po načelu GEOGRAFIJA, mi ćemo za vas zabilježiti serijske brojeve vaših zlatnih poluga i potom vam predati popis. Vi samo taj popis trebate provjeriti.

Želite li da pohrana vaših zlatnih poluga u našem trezoru bude besplatna? U tom slučaju, za vas je MATEMATIKA, odnosno, kupnja i pohrana zlatnih poluga bez zabilježenih serijskih brojeva. Kada se zlatne poluge kupuju po načelu MATEMATIKA, njihova je cijena ujedno najniža, niža nego cijena kad se iste te poluge kupuju kao FIZIKA ili kao GEOGRAFIJA.

Provjerite usporedne cijene tri različita načina kupnje zlatnih poluga klikom na link.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite