Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom
Četverostruki dukat Franc Ios

Nedvojbeno najpopularniji investicijski zlatnik u regiji južne i jugoistočne Europe, zlatni dukat Franc Ios (Franjo Josip) ima dugu povijest i bogatu tradiciju. Zlatni dukat Franc Ios nerijetko se poklanja u svečanim prigodama: u povodu krštenja, potvrde, vjenčanja, obljetnica… U Slavoniji su dukati dio tradicije ukrašavanja narodnih nošnji. Zbog svega toga, zlatni dukat Franc Ios predstavlja izvrstan medij za očuvanje vrijednosti osobne imovine: lako je prepoznatljiv i jednostavno se može pretvoriti u likvidnu valutu.

cetvorostruki-dukat-franc-ios-a
zlatni-veliki-dukat-franc-ios-u-kutiji-od-umjetne-koze-a
cetvorostruki-dukat-franc-ios-b
zlatni-veliki-dukat-franc-ios-a

Četvorostruki dukat Franc Ios

Ukupna masa: 13,96 g
Masa čistog zlata: 13,76 g (0,4424 oz)
Finoća zlata: 98,6 %
Mjere: 39,6 mm x 0,75 mm

Dobavljivost: Trenutna isporuka do isteka zaliha Što to znači?

Proizvođač: Münze Osterreich

Prodajna cijena FIZIKA:  1.096,44 €
Prodajna cijena GEOGRAFIJA:  1.093,76 €
Prodajna cijena MATEMATIKA:  1.090,94 €

Otkupna cijena za klijente: 958,92 €
Otkupna cijena za neklijente: 943,05 €

Vrijeme zadnjeg formiranja cijene: 24.06.2024 11:47:06

jednostruki-dukat-franc-ios-a
zlatni-dukat-franc-ios-a
jednostruki-dukat-franc-ios-b
zlatni-dukat-jednostruki-franc-ios-u-kutiji-od-umjetne-koze-a

Jednostruki dukat Franc Ios

Ukupna masa: 3,49 g
Masa čistog zlata: 3,44 g (0,1106 oz)
Finoća zlata: 98,6 %
Mjere: 20 mm x 0,75 mm

Dobavljivost: Trenutna isporuka do isteka zaliha Što to znači?

Proizvođač: Münze Osterreich

Prodajna cijena FIZIKA: 297,84 €
Prodajna cijena GEOGRAFIJA:  297,07 €
Prodajna cijena MATEMATIKA:  296,21 €

Otkupna cijena za klijente: 239,73 €
Otkupna cijena za neklijente: 235,71 €

Vrijeme zadnjeg formiranja cijene: 24.06.2024 11:47:06

Želite li kupiti zlatni dukat Franc Ios? Prodaja i otkup zlata u formi investicijskih zlatnika i zlatnih poluga obavlja se u središnjem uredu Plemenit u Zagrebu. Zlatnici se mogu kupiti, ali i prodati po vrlo konkurentnim cijenama koje su u skladu s cijenama na svjetskome tržištu.

Zatražite ponudu za kupnju zlatnih dukata Franc Ios klikom na link. Investicijske zlatnike, ali i druge proizvode od investicijskih plemenitih kovina isporučujemo transparentno i diskretno. Višegodišnja tradicija jamstvo su kvalitete naše usluge. Prilikom kupnje zlatnog dukata Franc Ios, zatražite certifikat o autentičnosti Plemenit. Svi proizvodi koje nudimo svojim kupcima provjereni su i sigurni.

Svojstva kovanice zlatni dukat Franc Ios

Austro-Ugarska Monarhija kroz nekoliko je stoljeća kovala zlatni dukat Franc Ios kako bi omogućila robnu razmjenu monarhijskoga gospodarstva sa svijetom.

Zbog toga zlatni dukat nije imao službenu nominalu izraženu u austro-ugarskoj valuti kruni, nego se njegova vrijednost temeljila na vrijednosti čiste mase zlata od kojega je izrađen.

Premda su kroz povijest u austro-ugarskim kovnicama bili kovani dukati više različitih veličina, nakon propasti države 1918. godine bečka je državna kovnica Münze Österreich nastavila proizvodnju dukata dvije nominale:

  • jednostruke dukate promjera 20 milimetara ukupne mase 3,49 grama i mase čistog zlata 3,44 grama ili 0,1106 unci
  • četverostruke dukate promjera 39,6 milimetara, ukupne mase 13,96 grama i mase čistog zlata 13,76 grama ili 0,4424 unci

Budući da se još i danas proizvode u milijunskim nakladama, zlatni dukat Franc Ios (Franjo Josip) s utisnutom 1915. kao godinom izdanja smatra se čistim investicijskim zlatnikom, bez dodatne numizmatičke vrijednosti. Zlatni dukati Franc Ios koji na sebi imaju utisnutu neku drugu godinu izdanja ponekad mogu imati dodatnu numizmatičku vrijednost, te se ne smatraju nužno investicijskim zlatnicima.

Prodaja zlata u obliku investicijskih zlatnika, srebrnjaka, te poluga od plemenitih kovina obavlja se u uredu Plemenit u Zagrebu. Zatražite ponudu putem interneta. Zlatne dukate također i otkupljujemo po konkurentnim cijenama. Obratite nam se s povjerenjem.

Odaberite
Right Menu IconNazovite