Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Tri jednostavna načina kupnje investicijskog zlata za građane Bosne i Hercegovine

Dva jednostavna načina kupnje investicijskog zlata za građane Bosne i Hercegovine

Tržište investicijskog zlata, zlatnih poluga i zlatnih kovanica, u Bosni i Hercegovini nije uređeno kao u zemljama Europske unije. Naime, Europska unija od zemalja članica traži da se trgovanje investicijskim zlatom oslobodi plaćanje poreza na dodanu vrijednost. Bosna i Hercegovina na žalost tu europsku preporuku zasad još nije prihvatila.

Zbog toga se na kupnju zlatnih poluga i zlatnika na području BiH naplaćuju visoki porezi koji efektivno onemogućuju stvaranje tržišta, a ni uvoz investicijskog zlata u tu zemlju. Istovremeno, u zemljama Europske unije porez na kupnju investicijskog zlata iznosi nula posto.

Građani Bosne i Hercegovine stoga investicijsko zlato u pravilu kupuju u Hrvatskoj, i na taj način imaju mogućnost nabavke investicijskih zlatnih poluga i zlatnih kovanica prema pravilima Europske unije, dakle, bez plaćanja bilo kakvih poreza i davanja.

Mogu li građani BiH zlato kupovati u Hrvatskoj? Da!

Kako se formira cijena zlata: od sirovine na burzi do zlatne poluge u ruciJedno od najčešćih pitanja što nam ga građani BiH postavljaju jest: mogu li kupovati investicijsko zlato, odnosno, zlatne poluge i zlatnike, na isti način i pod istim uvjetima kao i svi drugi građani zemalja Europske unije.

Odgovor je da! Ako se trgovanje obavlja u Hrvatskoj, građanin BiH zlato kupuje pod istim uvjetima kao svaki građanin EU. Štoviše, europski propisi ne postavljaju nikakva ograničenja za kupnju zlata državljana bilo koje treće zemlje, pa tako i Bosne i Hercegovine.

Prilikom kupnje dovoljno je posjedovati pasoš ili osobnu iskaznicu Bosne i Hercegovine, i kupnja se može obaviti lako, jednostavno i bez plaćanja ikakvih poreza. Cijene po kojima možete kupiti zlatne proizvode možete provjeriti u našim cjenicima za zlatne poluge i za zlatnike.

Plemenit.hr klijentima iz BiH nudi tri povoljne mogućnosti kupnje investicijskog zlata po načelu “Uzmi, plati, nosi” ili uz pohranu u našim sigurnim trezorima.

1/ Kupnja u našim uredima u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Ljubljani

Naša tvrtka u našim sigurnim trezorima u pravilu uvijek ima znatne količine investicijskog zlata koje klijentima može odmah isporučiti. Stoga građani Bosne i Hercegovine mogu po zlato doći u naš središnji ured u Zagrebu, ali ga mogu preuzeti i u našim regionalnim uredima u Osijeku, Splitu i Ljubljani.

Važno je samo da se bosanskohercegovački klijent najavi dan ili dva unaprijed, kako bi za njegove potrebe pripremili željenu količinu i vrstu investicijskih proizvoda upravo za trenutak kada on dolazi u naš ured.

2/ Kupnja i preuzimanje u pograničnim mjestima: Karlovac, Slavonski Brod, Županja, Dubrovnik…

Građanima BiH također nudimo mogućnost preuzimanja zlata u hrvatskim pograničnim mjestima u kojima naša tvrtka klijentima redovno dostavlja narudžbe. Riječ je o gradovima poput Karlovca, Slavonskog Broda, Županje, Nove Gradiške, Kutine, Dubrovnika, Imotskog i drugih mjesta po dogovoru.

Ako želite svoje kupljeno zlato preuzeti u nekom od spomenutih mjesta, kontaktirajte nas telefonski ili putem formulara na našim web stranicama i raspitajte se o terminima isporuke u pojedini grad koji vam je najbliži. Termine isporuke možete provjeriti na našoj interaktivnoj karti s datumima dostave za pojedini grad ili područje.

Isporuke u pravilu obavljamo iz sigurnosnih razloga u poslovnicama banaka na pojedinom području, te na drugim odgovarajućim sigurnim mjestima.

3/ Kupnja i pohrana zlata u našim sigurnim trezorima

Ako zlato želite kupiti, ali ga ne želite pohranjivati u vlastitom aranžmanu, pohranu možete obaviti u našim sigurnim trezorima. Štoviše, za klijente koji kupljeno zlato pohrane kod nas, nudimo dodatni popust na kupnju.

Usluga kupnje i pohrane zlata naziva se GEOGRAFIJA ili MATEMATIKA. Više o mogućnostima kupnje i pohrane investicijskih zlatnih poluga i zlatnika doznajte klikom na link.

======

Ukratko, građani BiH mogu ravnopravno sudjelovati na tržištu investicijskih plemenitih kovina, baš kao i svi drugi građani Europske unije. Ako želite doznati više o ovoj mogućnosti, kontaktirajte nas telefonski na broj +385  1 236 5857. Kupnju možete obaviti i putem našeg web shopa Butik Plemenit.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite