Plemenit

Zlatna kuna privremeno rasprodana, nove količine stižu

Zlatna kuna

Najnovija informacija (8.12.2020). Zbog velike potražnje, zlatna kuna je privremeno rasprodana. Hrvatski novčarski zavod, koji je od strane Hrvatske narodne banke zadužen za produkciju ovog zlatnika, javlja da bi nove količine trebale biti raspoložive do kraja prosinca. Kupci koji žele osigurati svoj primjerak, mogu obaviti uplatu unaprijed u visini od 30 posto cijene kovanice. Kada nove količine stignu iz kovnice, kupci će prilikom preuzimanja uplatiti ostatak traženog iznosa.

Hrvatska narodna banka u susradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom izdala je prigodnu investicijsku hrvatsku zlatnu kovanicu nominalne vrijednosti jedne kune. Riječ je o zlatniku koji je po izgledu i veličini (promjer, debljina) potpuno identičan optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine izdane u 2020. godini. Jedina je razlika između dvije kovanice u tome što su izrađene od različitih metala.

Zlatna kuna kuverta

Zlatna kovanica bit će izrađena u ograničenoj nakladi od 2020 primjeraka. Pakirana je u plastičnu kapsulu i prigodnu kovertu. Zbog toga predstavlja atraktivan poklon u raznim prigodama.

Vrijedna uspomena na nacionalnu valutu

Budući da se Hrvatska intenzivno priprema za promjenu svoje valute iz kune u euro,  zlatna kuna zacijelo će u budućnosti postati vrijedna uspomena na nacionalnu valutu kojom se svakodnevno susrećemo i nastavit ćemo se susretati sve do uvođenja europske valute u nacionalni platni sustav.

Ograničena naklada u kojoj je ovaj zlatnik iskovan nudi mogućnost da zlatna kuna postane u budućnosti i numizmatički raritet.

Zlatna kuna trenutno se prodaje po cijeni usporedivoj s cijenama za uobičajene investicijske zlatne kovanice s visokim nakladama, dakle, ne značajno iznad cijene zlata što ga sadrži. U tom smislu, potencijal rasta numizmatičke vrijednosti za tu je kovanicu značajan.

Masa zlatnika: 10,95 grama (0.352 unci)

Finoća zlata: 999,9/1000

Promjer zlatnika: 22,5 milimetara

Obod: nazubljen

Cijena: 4.733,21 kn

Zlatnu kunu možete kupiti odmah, pozivom na broj telefona 098/209-236 ili putem našeg kontakt formulara.

Možda će vas zanimati i ovo: