Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

RASPRODANO: Zlatnik 2 kune Tunj

Zlatnik 2 kune Tunj raspoloživ za trenutnu isporuku

Web shop Butik PlemenitSve količine zlatnika 2 kune Tunj pristigle iz Hrvatske kovnice novca su rasprodane. Napominjemo kako su na raspolaganju bile ograničene količine, te smo zlatnike isporučivali sve dok su  trajale zalihe.

Nakon prošlogodišnjeg golemog uspjeha Zlatne kune, čija je naklada rasprodana u svega nekoliko tjedana, Hrvatska kovnica novca (bivši Hrvatski novčarski zavod) izdala je slično izdanje. Zlatnik nominale 2 kune Tunj svojim je izgledom identičan optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine iste nominalne vrijednosti.

Kao i kovanica od 2 kune koju svakodnevno koristimo i nosimo u svojim novčanicima, na licu kovanice prikazana je kuna preko koje je ispisana nominala (2 kune). Polukružno iznad središnjeg motiva navedeno je ime države izdavateljice (Republika Hrvatska), a ispod također polukružno nalazi se vijenac spleten od hrastove grane i maslinove grane u čijem je podnožju službeni hrvatski grb.

Naličje kovanice prikazuje ribu tunj simbolično prikazanu u Jadranskom moru. Naziv ribe na hrvatskom jeziku ispisan je polukružno iznad središnjeg motiva, dok je pri dnu motiva utisnuta godina izdanja (2021).

Obod zlatne kovanice od 2 kune je nazubljen. Ovaj zlatnik dolazi s certifikatom o autentičnosti Hrvatske narodne banke, a isporučuje se u prigodnoj kuverti. Planirana ukupna naklada ovog izdanja iznosi 2021 primjerak.

Naziv zlatnika: Prigodni zlatni kovani novac dvije kune
Proizvođač: Hrvatska kovnica novca d.o.o. (bivši Hrvatski novčarski zavod)
Autor dizajna: Kuzma Kovačić, akademski kipar
Masa zlatnika: 13,8 grama (+0,10 grama tolerancije)
Promjer: 24,5 milimetara (+0,05 mm ili -0,05 mm tolerancije)
Finoća zlata: 99,99 posto
Kakvoća kovanja: kovnički sjaj

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke, ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite