Plemenit

Cijena na burzama (u gramima)

Zlato


354.29 kn

50.61 €

Srebro


4.47 kn

0.639 €

Povijesne kovanice gotovo sve rasprodane

Povijesni zlatnici

Web shop

Švicarski povijesni zlatnici i austrougarski zlatnici dvojne nominale 8 florina / 20 franaka imali smo u ograničenim količinama za naše klijente, no oni su u međuvremenu rasprodani. Ostalo je još i nešto britanskih povijesnih zlatnika Sovereign koje možete odabrati za kupnju.

Radi se o zlatnicima kovanim iz 19. i prve polovice 20. stoljeća koji su korišteni kao redovito sredstvo plaćanja u zemljama koje su ih iskovale i pustile u optjecaj.

Povijesni zlatnik 20 švicarskih franaka VreneliBritanske kovanice moguće je kupiti putem našeg web shopa Butik Plemenit.

U ponudi su bili švicarski zlatnici “Vreneli-Helvetia” nominale 20 švicarskih franaka, ukupne mase 6,45 grama i čiste mase zlata 5,80 grama.

Austrougarske zlatnikePovijesni zlatnik 8 florina 20 franaka Franc Ios dvojne nominale 8 florina / 20 franaka s likom cara Franje Josipa također je bilo moguće kupiti u našem web shopu Butik Plemenit. Ti su zlatnici istih su fizičkih svojstava kao što su švicarski zlatnici (ukupna masa 6,45 grama, čista masa zlata 5,80 grama).

Britanski zlatnici “Sovereign” , koji su još raspoloživi za kupnju u ograničenoj količini, sadrže motive britanskih monarha Georgea, Edwarda, Victorije i Elizabeth. Njihova je masa nešto veća, te iznosi 7,98 grama, odnosno, 7,31 gram čistoga zlata.

Budući da se radi o povijesnim zlatnicima koji se više ne proizvode, oni se na tržištu mogu kupiti samo povremeno. Zbog toga je ovo jedinstvena prilika za kupnju povijesnih zlatnika za sve koji žele upotpuniti svoje kolekcije.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti pozivom na broj telefona 01/236-5857 ili 098/209-236, ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite