Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Zlatnik 2 kune Tunj raspoloživ za trenutnu isporuku

Zlatnik 2 kune Tunj raspoloživ za trenutnu isporuku

Web shop Butik Plemenit Prve količine zlatnika 2 kune Tunj pristigle su iz Hrvatske kovnice novca, tako da svi koji danas obave narudžbu i uplate traženi iznos mogu odmah preuzeti svoj primjerak. Napominjemo ipak kako su na raspolaganju ograničene količine, te ćemo zlatnike isporučivati sve dok zalihe traju.

Zlatnik možete naručiti u našem Butiku Plemenit samostalno, te u originalnoj plavoj kutiji hrvatske kovnice novca.

Nakon prošlogodišnjeg golemog uspjeha Zlatne kune, čija je naklada rasprodana u svega nekoliko tjedana, Hrvatska kovnica novca (bivši Hrvatski novčarski zavod) izdala je slično izdanje. Zlatnik nominale 2 kune Tunj svojim je izgledom identičan optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine iste nominalne vrijednosti.

Kao i kovanica od 2 kune koju svakodnevno koristimo i nosimo u svojim novčanicima, na licu kovanice prikazana je kuna preko koje je ispisana nominala (2 kune). Polukružno iznad središnjeg motiva navedeno je ime države izdavateljice (Republika Hrvatska), a ispod također polukružno nalazi se vijenac spleten od hrastove grane i maslinove grane u čijem je podnožju službeni hrvatski grb.

Naličje kovanice prikazuje ribu tunj simbolično prikazanu u Jadranskom moru. Naziv ribe na hrvatskom jeziku ispisan je polukružno iznad središnjeg motiva, dok je pri dnu motiva utisnuta godina izdanja (2021).

Obod zlatne kovanice od 2 kune je nazubljen. Ovaj zlatnik dolazi s certifikatom o autentičnosti Hrvatske narodne banke, a isporučuje se u prigodnoj kuverti. Planirana ukupna naklada ovog izdanja iznosi 2021 primjerak.

Naziv zlatnika: Prigodni zlatni kovani novac dvije kune
Proizvođač: Hrvatska kovnica novca d.o.o. (bivši Hrvatski novčarski zavod)
Autor dizajna: Kuzma Kovačić, akademski kipar
Masa zlatnika: 13,8 grama (+0,10 grama tolerancije)
Promjer: 24,5 milimetara (+0,05 mm ili -0,05 mm tolerancije)
Finoća zlata: 99,99 posto
Kakvoća kovanja: kovnički sjaj

Obavite kupnju ovog zlatnika u web shopu Butik Plemenit.

Očekujemo da će zlatna kovanica 2 kune postati traženo prigodno izdanje Republike Hrvatske, baš kao što se to dogodilo i s prošlogodišnjom zlatnom kunom. A to znači da bi ovaj zlatnik vrlo skoro mogao biti rasprodan, pa ako se to dogodi, više ga neće biti moguće kupiti na primarnom tržištu, a to znači da bi mu numizmatička vrijednost mogla porasti. Stoga požurite i osigurajte svoj primjerak već danas.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke od ponedjeljka do petka, 9-17 sati, ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite