Plemenit

Cijena na burzama (u gramima)

Zlato


354.29 kn

50.61 €

Srebro


4.47 kn

0.639 €

PREDNARUDŽBA: Zlatna kovanica 2 kune Tunj

Zlatnik Zlatna kovanica 2 kune Tunj

Web shop Butik PlemenitNakon prošlogodišnjeg golemog uspjeha Zlatne kune, čija je naklada rasprodana u svega nekoliko tjedana, Hrvatska kovnica novca (bivši Hrvatski novčarski zavod) najavila je izdavanje sličnog izdanja.

Riječ je o zlatnoj kovanici nominale 2 kune Tunj, koja će svojim izgledom biti identična optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine iste nominalne vrijednosti.

Prednarudžbe za ovu kovanicu primaju se do 30. studenog 2021. godine, a datum njezina puštanja u optjecaj je najavljen za 1. prosinca 2021, kada će svi oni koji su zlatnik kupili u prednarudžbi moći svoju kovanicu preuzeti u skladu s dinamikom isporuke Hrvatske kovnice novca. Zlatnik možete naručiti u našem Butiku Plemenit samostalno, te u poklon kutiji od mahagonija ili poklon kutiji od umjetne kože.

Kao i kovanica od 2 kune koju svakodnevno koristimo i nosimo u svojim novčanicima, na licu kovanice prikazana je kuna preko koje je ispisana nominala (2 kune). Polukružno iznad središnjeg motiva navedeno je ime države izdavateljice (Republika Hrvatska), a ispod također polukružno nalazi se vijenac spleten od hrastove grane i maslinove grane u čijem je podnožju službeni hrvatski grb.

Naličje kovanice prikazuje ribu tunj simbolično prikazanu u Jadranskom moru. Naziv ribe na hrvatskom jeziku ispisan je polukružno iznad središnjeg motiva, dok je pri dnu motiva utisnuta godina izdanja (2021).

Obod zlatne kovanice od 2 kune je nazubljen. Ovaj zlatnik dolazi s certifikatom o autentičnosti Hrvatske narodne banke, a isporučuje se u prigodnoj kuverti. Planirana ukupna naklada ovog izdanja iznosi 2021 primjerak.

Naziv zlatnika: Prigodni zlatni kovani novac dvije kune
Proizvođač: Hrvatska kovnica novca d.o.o. (bivši Hrvatski novčarski zavod)
Autor dizajna: Kuzma Kovačić, akademski kipar
Masa zlatnika: 13,8 grama (+0,10 grama tolerancije)
Promjer: 24,5 milimetara (+0,05 mm ili -0,05 mm tolerancije)
Finoća zlata: 99,99 posto
Kakvoća kovanja: kovnički sjaj

Cijena u prednarudžbi: 6.220,82 kn

Očekujemo da će zlatna kovanica 2 kune postati traženo prigodno izdanje Republike Hrvatske, baš kao što se to dogodilo i s prošlogodišnjom zlatnom kunom. A to znači da bi ovaj zlatnik vrlo skoro mogao biti rasprodan, pa ako se to dogodi, više ga neće biti moguće kupiti na primarnom tržištu. Stoga požurite i osigurajte svoj primjerak već danas.

Više informacija o ovoj ponudi možete dobiti telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke od ponedjeljka do petka, 9-17 sati, ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite