Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

SUVREMENA NUMIZMATIKA: Zlatnik i srebrnjak Javorov list, vrlo dubok reljef, Kanada

Zlatnik i srebrnjak Javorov list Maple leaf, vrlo dubok reljef, Kanada, 2023

Web shopUspjeh što ga je postiglo prvo izdanje zlatnika Javorov list (Maple Leaf) izrađenog tehnikom vrlo dubokog reljefa iz 2022. godine potaknuo je kanadsku kovnicu Royal Canadian Mint da i u 2023. godini tržištu ponudi novo izdanje. Kovnica je također tržištu ponudila i izdanje srebrnjaka mase Javorov list 5 unci ili 155,51 gram s vrlo dubokim reljefom, koji je pušten u optjecaj u povodu 35. godišnjice prvog izdanja srebrnjaka Javorov list iz 1988. godine.

Provjerite ova izdanja u našem web shopu.

Ove prekrasne kolekcionarske kovanice izrađene su od zlata, odnosno, srebra čistoće 99,99 posto, te imaju impresivnu visinu reljefa središnjeg motiva. Zlatnik je dostigao dubinu reljefa od 1,8 milimetara, dok se srebrnjak ističe dubinom od čak 3 milimetra. Tijekom proizvodnje, središnji motivi na obje strane zlatne kovanice presvučeni su slojem platine, što im daje raskošan izgled.

Zlatnik i srebrnjak proizvedeni su složenom tehnikom kovanja pod nazivom “reverse proof” (RP). Zlatnik je iskovan u ograničenoj nakladi od 550, srebrnjak u 1.750 primjeraka. Kovanice se isporučuju u originalnoj kutiji s tvorničkim certifikatom o autentičnosti, zbog čega su prikladne kao poklon u različitim prigodama.

Opis izgleda kovanica Javorov list, vrlo dubok reljef

Središnji motiv svih kanadskih investicijskih kovanica, nacionalni simbol Kanade – javorov list, nalazi se duboko utisnut na stražnjoj strani (reversu) ovog zlatnika i srebrnjaka. Polukružno oko kovanice ispisan je naziv države izdavateljice izdanja (Canada), te podaci o čistoći (9999) i masi (1 oz ili 5 oz) plemenite kovine od koje je izrađena.

Kupite ovo izdanje u našem web shopu odmah!

Srebrnjak u pozadini motiva s obje strane kovanice ima laserski ugravirane dizajnerske elemente koji nas podsjećaju da se radi o posebnom komemorativnom izranju u povodu 35. obljetnice prvog izdanja srebrnjaka.

Na prednjoj strani (aversu) kovanice nalazi se utisnut like kraljice Elizabeth II, uz koju je laserski ugravirano razdoblje njezine vladavine: 1952-2022. Polukružno uz rub ispisano je kraljičino službeno ime, te je navedena nominala (200 kanadskih dolara za zlatnik, odnosno, 50 kanadskih dolara za srebrnjak).

Zlatnik i srebrnjak mogu se kupiti odvojeno ili u kompletu, pri čemu kovanice u kompletu dolaze u odvojenim kutijama.

Naziv proizvoda: Zlatnik i srebrnjak Javorov list, vrlo dubok reljef

Ukupna masa čiste kovine: 1 unca ili 31,1 grama (zlatnik) / 5 unci ili 155,51 gram (srebrnjak)
Čistoća kovine: 99,99 posto
Promjer kovanice: 30 mm (zlatnik) / 65,25 mm (srebrnjak)
Obod: nazubljen
Nominala: 200 CAD (zlatnik) / 50 CAD (srebrnjak)
Naklada: 500 (zlatnik) / 1.750(srebrnjak)
Godina izdanja: 2023.
Proizvođač: Royal Canadian Mint
Država izdanja: Kanada

Cijena zlatnika za kom: 2.997,00 €

Cijena srebrnjaka za kom: 542,90 €

Cijena kompleta zlatnik+srebrnjak: 3539,90 €

Proizvod možete naručiti pozivom na telefonski broj 01/236-5857 ili slanjem zahtjeva za ponudom putem formulara na našim web stranicama. Zlatnik i srebrnjak Javorov list (Maple Leaf) u vrlo dubokom reljefu, možete kupiti i u našem web shopu Butik Plemenit, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite