Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

SUVREMENA NUMIZMATIKA: Serija zlatnika “Češki lav”, 2 unce, 1 unca, 1/4 unce

Serija zlatnika Češki lav, 2 unce, 1 unca, 1/2 unce

Web shopSerija zlatnika “Češki lav” u kratkom je vremenu postala jedna od najcjenjenijih suvremenih numizmatičkih izdanja u srednjoj Europi. Osobito velik uspjeh postigla je na njemačkom tržištu među tamošnjim numizmatičarima i investitorima, gdje je prodan i najveći broj primjeraka. Lav je tradicionalni heraldički simbol Republike Češke, koji se stoljećima nalazi na češkom državnom i nacionalnom grbu. Zbog toga je izabran kao motiv na ovoj seriji kovanica.

Provjerite ovo izdanje u našem web shopu.

Svoju popularnost serija zlatnika “Češki lav” može zahvaliti atraktivnom izgledu, relativno povoljnoj cijeni za numizmatičku kovanicu, te maloj nakladi koja ju čini zanimljivom kolekcionarima i ulagačima zainteresiranim za raritetne primjerke.

Zlatnik Češki lav, 2 unce
Zlatnik Češki lav 1/4oz u ukrasnoj poklon kutiji
Kutija za zlatnik Češki lav
Zlatnik Češki lav, 1oz
Zlatnik 2oz, Češki lav, prednja strana
01-zlatnik-ceski-lav-1-4-oz-1

Prvo izdanje zlatnika “Češki lav” čiste mase zlata od 1 unce (31,103 grama) na tržištu se pojavilo 2017. godine. Zbog golemog uspjeha, Češka kovnica koja proizvodi ovaj zlatnik odlučila je 2023. godine prvi put izdati zlatnik iz iste serije, ali dvostruko veće mase – 2 unce ili 62,2 grama.

Uz veliki zlatnik, u sklopu serije nude se još i zlatnici s istovrsnim dizajnom mase 1 unce ili 31,103 grama i četvrtina (1/4) unce ili 7,77 grama. Svi zlatnici izrađeni su vrhunskom tehnologijom kovanja “Reverse Proof” (RP), koja otkovu daje poseban sjaj i luksuzni izgled.

Kupite zlatnik “Češki lav” odmah, u web shopu!

Zlatnici “Češki lav” izradila je Češka kovnica (Česká Mincovna) u suradnji s monetarnim vlastima novozelandske autonomne otočke zajednice Niue koja koristi novozelandski dolar kao službeni novac, zbog čega su sve kovanice iz ovoga izdanja nominirane u valuti Novog Zelanda.

Svaka zlatna kovanica iz ovog izdanja isporučuje se u originalnoj poklon kutiji, zajedno s izvornim tvorničkim certifikatom o autentičnosti na koji je utisnut jedinstveni redni broj otkova. Zbog toga je prikladna kao atraktivan dar u različitim prigodama.

Naziv i opis proizvoda:

Zlatnik “Češki lav”, ukupna masa 2 oz (62,2 g), nominala 100 NZD
Zlatnik “Češki lav”, ukupna masa 1 oz (31,1 g), nominala 50 NZD
Zlatnik “Češki lav”, ukupna masa 1/4 oz (7,77 g), nominala 10 NZD

Čistoća zlata: 99,99 posto

Naklada: 100 primjeraka (2 oz), 500 kom (1 oz), 500 kom (1/4 oz)

Godina izdanja: 2023.

Izdavač: Češka kovnica (Česká Mincovna), Prag, Republika Češka

Država izdanja: Niue (Novi Zeland)-Češka

Cijena zlatnika od 2 unce: 4.955,00 €

Cijena zlatnika od 1 unce: 2.499,00 €

Cijena zlatnika od 1/4 unce: 660,00 €

Svaki zlatnik moguće je kupiti odvojeno ili pak sva tri u kompletu, pri čemu zlatnici u kompletu dolaze u zasebnim kutijama.

Cijena kompleta 2 oz, 1 oz, 1/4 oz (tri zlatnika): 7.288,90 €

Proizvod možete naručiti pozivom na telefonski broj 01/236-5857 ili slanjem zahtjeva za ponudom putem formulara na našim web stranicama.

Zlatnik možete kupiti i u web shopu Butik Plemenit, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Odaberite
Right Menu IconNazovite