Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Zlatnik 1/16 oz i srebrnjak 1 oz “Crna gušterica” raspoloživi, kolorirani zlatnik rasprodan

Kolorirani zlatnik 1 unca, zlatnik 1/16 unca, srebrnjak 1 unca Crna gušterica, Hrvatska, 2024

Web shopDvije od tri nove hrvatske kovanice od plemenitih kovina na raspolaganju su za prednarudžbu! Izdanje se sastoji od dva zlatnika i jednog srebrnjaka s motivom endemske vrste Crna gušterica (lat. Podarcis melisellensis melisellensis) s jadranskog otoka Brusnika, koji se nalazi dvadesetak kilometara zapadno od otoka Visa. Taj se otok izdigao iz mora drevnim vulkanskim erupcijama, a od 1951. godine zaštićen je kao spomenik prirode, između ostalog i zbog svoje jedinstvene faune.

Naručite odmah jednu ili više kovanica iz ove serije u našem web shopu Butik Plemenit!

Najveći zlatnik iz kolekcije “Crna gušterica”, kolorirani zlatnik mase 1 unce (31,103 grama), čistoće 99,99 posto i nominalne vrijednosti 100 eura rasprodan je u rekordnom roku. Uz taj zlatnik, u optjecaj je pušten, te je još uvijek raspoloživ za prednarudžbu, i zlatnik mase šesnaestine unce (1/16 oz) ili 1,94 grama, također čistoće 99,99 posto i nominalne vrijednosti 10 eura. Treća i posljednja kovanica u kolekciji jest srebrnjak mase 1 unce, čistoće srebra 99,99 posto i nominalne vrijednosti 4 eura, koja se također može naručiti.

Ograničena naklada

Kolekcija dva zlatnika i srebrnjaka “Crna gušterica” drugo je izdanje iz serije kovanica pod nazivom “Autohtona Hrvatska”, što ga zajednički izdaju Hrvatska narodna banka i Hrvatska kovnica novca. Prvo izdanje iz navedene serije bilo je posvećeno Dalmatineru, autohtonoj hrvatskoj pasmini. Zlatnici i srebrnjaci iz tog izdanja već su uglavnom rasprodani, što očekujemo da će se ubrzo dogoditi i s izdanjem posvećenom crnoj gušterici.

Preostali raspoloživ zlatnik i srebrnjak iz kolekcije “Crna gušterica” mogu se naručiti zajedno, ali i svaki pojedinačno i odvojeno.

Kovanice su izrađene u ograničenoj nakladi, pri čemu je rasprodani kolorirani zlatnik od 1 unce izrađen u 200 primjeraka, zlatnik od šesnaestine unce u 2.000 primjeraka, a srebrnjak u 4.000 primjeraka.

Prednarudžbe primamo telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke, putem kontakt formulara na našim web stranicama ili u web shopu Butik Plemenit.

Cijena koloriranog zlatnika 1 unca: Rasprodano

Cijena zlatnika 1/16 unce: 186,13 €

Cijena srebrnjaka 1 unce: 67,23 €

Požurite i osigurajte svoj primjerak još danas!

Predviđeni rok isporuke za naručene primjerke je 18. ožujka 2024. godine.

Odaberite
Right Menu IconNazovite