Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Švicarci kažu: zlata ima i možete ga dobiti

Naši stručnjaci savjetuju

Mnoštvo kupaca ovih dana dolazi u naš ured. I to je dobro, jer naši stručnjaci i djelatnici vas žele uslužiti. No, jednako tako želimo doznati vaša razmišljanja, vaše dvojbe, izazove i brige vezano uz kupnju investicijskog zlata.

Jedna od tema koja se u zadnjih nekoliko dana često javlja u razgovorima s našim klijentima jest pitanje dostupnosti zlata za isporuku.

Stoga smo odlučili otkriti važnu informaciju o dostupnosti zlata na europskom tržištu. A ta informacija glasi: u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. godine najprodavanije zlatne poluge i zlatne kovanice mogu se bez teškoća naručiti kod proizvođača. To vrijedi za područje cijele Europe, pa tako i za nas.

Informacije iz minute u minutu

Mi u realnom vremenu, iz minute u minutu, primamo informacije o dostupnosti proizvoda kod proizvođača. I zato uvijek znamo stvarno stanje europskih zaliha gotovih proizvoda. Te informacije putuju internetom, i dostupne su nam u svako doba dana i noći.

Kada vi kod nas kupite neki proizvod, mi taj proizvod praktički odmah kupimo u kovnici ili kod proizvođača. Kupljeni proizvod nalazi se u skladištu proizvođača, i zato moramo pričekati par dana da stigne u naše sigurne trezore diljem Hrvatske i regije.

Kada proizvod kupimo u kovnici ili kod proizvođača, mi znamo da on postoji i da će doći do nas. Samo je pitanje vremena. On mora biti dostavljen zrakoplovom, kamionom ili kako drugačije. I za to mu treba par dana. Ali će sigurno biti dostavljen.

Kada proizvođač nema neki proizvod na stanju koji bi nam mogao poslati u naše sigurne trezore diljem Hrvatske i regije, on nam taj proizvod jednostavno zabrani kupiti. Mi taj proizvod u tom trenutku uopće ne možemo naručiti.

Sustav informiranja kupaca

Takva se zabrana do sada nikada nije dogodila za sve proizvode odjednom. Tu i tamo se ponekad dogodi da se neki proizvod ne može kupiti. I to traje dan-dva, i potom se proizvod vrati u ponudu. I tada znamo da se kovnica koja ga proizvodi usredotočila na njegovu proizvodnju i da je nestašica otklonjena. Postoje i slučajevi kada se neki proizvod na duže vrijeme povuče iz ponude, kao što se to dogodilo s popularnim dukatima. No, u tom slučaju proizvođač o tome obavijesti svoje kupce, i potom im daje informaciju kada bi proizvod opet mogao biti dostupan. U slučaju dukata radi se o drugoj polovici ožujka ili početku travnja.

Proizvođači zlatnih poluga i zlatnika imaju iznimno snažnu reputaciju. Manje-više sve najveće kovnice plemenitih kovina nalaze se u Švicarskoj, i ne dopuštaju si davati obećanja koja ne mogu izvršiti. One imaju vrlo precizne sustave informiranja svojih kupaca. Mi se na te sustave se doista možemo osloniti. Kada nam Švicarac kaže: “zlata ima i možete ga naručiti”, znamo da je to istina. Baš kao što je i istina kada nam kaže: “zlata nema i ne možete ga naručiti”.

Dakle, ponovimo još jednom: u ponedjeljak 7. ožujka 2022. godine najpopularnije zlatne poluge i zlatnici kod europskih kupaca dostupni su za narudžbu. Kada i ako se stanje za svaki pojedini proizvod promijeni, o tome ćemo vas odmah izvijestiti na našim stranicama. I naravno, čim neki proizvod koji u nekom trenutku kod proizvođača nije dostupan opet postane dostupan, i o tome ćemo vas odmah izvijestiti.

Odaberite
Right Menu IconNazovite