Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Nestašica zlatnih dukata na svjetskom tržištu i kako smo je prebrodili

Nestašica zlatnih dukata

Zlatni dukat Franjo Josip uvjerljivo je najtraženiji i najprodavaniji investicijski zlatnik u našim krajevima. I diljem Europe on je također prilično popularan. No, u jedinoj kovnici na svijetu koja ga proizvodi on se ovih dana uopće ne može nabaviti, zato jer se trenutno prestao proizvoditi!

Razlog za privremenu obustavu proizvodnje zlatnih dukata nije u nedostatku zlata. Žute plemenite kovine sasvim je dovoljno, tvrde poznavatelji tržišta. Dakako, postoji i želja kovnice da zadovolji golemu potražnju za tim atraktivnim zlatnicima.

Problem nestašice zlatnih dukata nastao je kao posljedica smanjene proizvodnje u austrijskoj kovnici Münze Österreich koja zlatni dukat kuje. A proizvodnja u Austriji smanjena je zbog utjecaja korona virusa na radnike, te zbog epidemioloških mjera. Nedovoljan broj ljudi u proizvodnji prouzročio je proizvodni zastoj. Vodstvo austrijske kovnice moralo je racionalizirati proizvodni proces, pa je odluka pala da prednost u kovanju imaju proizvodi većih masa, od 1 unce (31.103 grama) i više. I tako su zlatni dukati završili na čekanju.

Korak ispred konkurencije

Stoga je veliki broj trgovaca investicijskim zlatom u Europi i svijetu potkraj prošle ili početkom ove godine morao ukloniti popularni dukat iz svoje ponude. Stare zalihe su rasprodane, a do novih se nije moglo doći.

Plemenit.hr je, međutim, opet bio korak ispred konkurencije. Zahvaljujući pažljivom praćenju tržišta i brzoj reakciji, u trenutku kada je postalo jasno da bi se nestašica mogla dogoditi, mi smo osigurali znatne količine ranije proizvedenih zlatnih dukata. Time smo omogućili da naši klijenti ne osjete nestašicu. Mudra i pravovremena nabavka zaliha još je jače učvrstila našu poziciju regionalnog lidera na polju prodaje investicijskih plemenitih kovina.

A kao povlašteni distributer austrijske kovnice Münze Österreich imamo radosnu vijest za sve buduće kupce zlatnih dukata! Iz izvora bliskih proizvođaču doznali smo da će proizvodnja tih popularnih zlatnika biti ponovno pokrenuta u iduća dva tjedna, tako da bi se opskrba dukatima trebala normalizirati tijekom ožujka.

Zahvaljujući povjerenju što smo ga stekli, Plemenit.hr opet će biti prvi kojemu će kovnica Münze Österreich dostaviti novu količinu. Stoga svi oni koji kod nas trenutno zlatne dukate kupuju na kapaljku – jer su i naše zalihe sada već pri kraju – poručujemo: još samo malo strpljenja i nestašici će biti kraj.

Mi trenutno primamo prednarudžbe za kupnju većih količina ovih zlatnika. Prednarudžbu možete obaviti u našem web shopu Butik Plemenit, ali i telefonski u radno vrijeme naše tvrtke na broj 01/236-5857, te putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite