Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

RASPRODANO: Kolorirani zlatnik i srebrnjak Dalmatinski pas

Obojani zlatnik i srebrnjak Dalmatinski pas

Nikada prije u povijesti nije izdana službena kolorirana kovanica nominalne vrijednosti iskazane u kunama. A onda su Hrvatska narodna banka i Hrvatska kovnica novca u optjecaj pustile dva nova zlatnika i jedan novi srebrnjak iz serije posvećene popularnom “dalmatineru” ili dalmatinskom psu koji podrijetlo vuče iz naših krajeva. Time je nastavljeno izdavanje kovanica od plemenitih kovina iz serije o toj plemenitoj pasmini. Prvi primjerci kovanica u javnosti su se pojavili prošle, 2021. godine.

Obojani zlatnik "Dalmatinski pas" u poklon kutijiMeđu novim primjercima kovanica “Dalmatinski pas” osobito se ističu obojani (kolorirani) zlatnik mase 1 unce (31.103 grama), te obojani (kolorirani) srebrnjak mase 5 unci (155.51 gram). Riječ je o prekrasnim kovanicama koji svojim izgledom plijene pažnju.

Cjelokupna serija koloriranih zlatnika i srebrnjaka “Dalmatinski pas” je rasprodana.

Osim koloriranih kovanica, Hrvatska narodna banka i Hrvatska kovnica novca izdale su u isto vrijeme i zlatnik “Dalmatinski pas” od četvrtine unce (7.77 grama). Na taj način serija je dobila novi zlatnik frakcionalne vrijednosti, budući da je ranije izdana kovanica mase šesnaestine unce (1.94 grama).

Kolorirani zlatnik izrađen je u ograničenoj nakladi od 101 komad, a kolorirani srebrnjak u 500 komada. Predviđena naklada zlatne kovanice “Dalmatinski pas” od četvrtine unce jest dvije tisuće komada.

Preostale kovanice iz serije “Dalmatinski pas” možete kupiti u našem web shopu Butik Plemenit, a narudžbu možete obaviti i pozivom na telefon 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke ili narudžbom putem formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite