Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Valcambi Combibar: pobjednik u ratu novoga, inovativnog formata investicijskih zlatnih poluga

Zlatna poluga 50 grama Valcambi Combibar poput čokolade

Je li uopće moguće na stoljećima starom, dobro utemeljenom tržištu kao što je tržište investicijskog zlata koje ne trpi inovacije i nagle promjene, stvoriti nešto novo, uzbudljivo i atraktivno? Tvrtka Valcambi dokazala je da je to apsolutno moguće!

Švicarska kompanija Valcambi najveći je proizvođač investicijskog zlata na svijetu. U njezinim se pogonima godišnje preradi milijun i 600 tisuća kilograma zlata. Njezin prvi najveći takmac, tvrtka Metalor također iz Švicarske, ima otprilike duplo manje proizvodne kapacitete. Sve ostale rafinerije zlata u Švicarskoj, ali i diljem planete, nisu joj ni blizu.

No, Valcambi nije samo najveći proizvođač, nego je i jedan od od najinovativnijih igrača na polju investicijskih plemenitih kovina. Valcambijevi su stručnjaci razvili potpuno novi investicijski proizvod od zlata koji je u svega nekoliko godina svojim uspjehom na tržištu doslovno pregazio sve druge konkurentske proizvode, te stekao golemu popularnost.

Natjecanje za nove kupce

Evo kako je to bilo.

Priča počinje početkom 2010. godine, u jeku nagloga skoka interesa za ulaganjem u investicijsko zlato. Cijena zlata u to je vrijeme polagano rasla gotovo cijelo jedno desetljeće, no o zlatu se još nije puno govorilo. A onda je 2009. interes za zlatom eksplodirao. Svatko je želio imati barem malo zlata u svom portfelju. Zlato je prestalo biti sredstvo ulaganja samo za bogate i moćne. Zlatu su se okrenuli i mali ulagači koji su gurnuli cijenu zlata na do tada neviđene razine.

Taj su trend naravno prepoznali proizvođači investicijskog zlata. Njihova je paleta proizvoda u to vrijeme bila prilično stabilna i pomalo dosadna. Ona se nije mijenjala desetljećima. Samo bezlične poluge, poluge, poluge. Različiti proizvođači se svojom ponudom praktički nisu razlikovali jedan od drugog.

A to za stjecanje novih kupaca nije bilo dobro.

Stoga je nekoliko vodećih kovnica sebi uzelo u zadatak da smisli nešto novo. I privuče pozornost.

Herausov Multidisc

Heraeus MultidiscPrvi pokušaj učinila je njemačka kovnica Heraeus. Ona je na tržištu ponudila standardne gramske zlatne poluge upakirane u zanimljivu plastičnu ambalažu. Osobito je neobičan i atraktivan bio Multidisc, pakiranje od deset gramskih zlatnih poluga u formi plastičnoga diska, koji je sadržavao mehanizam izbacivanja pojedine poluge iz ambalaže.

Heraeusov Multidisc polučio je određeni uspjeh na tržištu. Proizvođač u svojim reklamnim brošurama uspoređivao svoj novi okrugli zlatni proizvod s glazbenim diskovima i gramofonskim pločama, nastojeći privući mladu publiku. Ipak, s tehnološkog stanovišta, Heraeusov Multidisc nije bio osobito inovativan proizvod. Jednogramske zlatne poluge upakirane u plastični disk bile su više marketinški trik. Stoljećima star investicijski produkt preodjeven u novo ruho.

U trenutku kada je Multidisc bio lansiran na tržište, mnogi su se pitali kako će na taj Heraeusov tržišni izazov reagirati Valcambi. Na reakciju nije trebalo dugo čekati.

Valcambijev Combibar

Valcambi CombibarU travnju 2011. na tržištu se pojavila neobična zlatna poluga mase 50 grama koja je neodoljivo podsjećala na – zlatnu čokoladu. Sastojala se od pedeset malih jednogramskih polugica koje su međusobno bile spojene dovoljno čvrsto da su tvorile jednu jedinstvenu zlatnu polugu. A opet, postupak proizvodnje te cjelovite poluge omogućio je da vlasnik poluge bez teškoća razlomi polugu u određeni broj manjih jednogramskih pločica.

Zlato je mekan metal, tako da se lomljenje poluge duž tvornički utisnutih brazda moglo obaviti s lakoćom.

Valcambi je svojem novom proizvodu nadjenuo komercijalno ime Combibar. Nove tehnologije morale su biti osmišljene kako bi se neobična poluga mogla proizvesti.

Nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu 2011., u paletu Combibar proizvoda dodana je i zlatna poluga mase 100 grama razdijeljena u pločice od 1 grama (100 x 1), te zlatna poluga 100 grama razdijeljena u pločice mase 10 grama (10 x 10).

Combibar je diljem svijeta polučio trenutni uspjeh. Zbog velike potražnje, Valcambi je uskoro proširio paletu Combibar proizvoda zlatnim polugama od 20 x 1 gram, 1 unce razdijeljene na desetine, te zvjezdastu zlatnu polugu 5 x 1 gram.

Asortiman je također upotpunjen i Combibar polugama od srebra, platine i paladija veličine 100 x 1 gram i 50 x 1 gram.

Više od 10 godina nakon lansiranja, Combibar poluge i dalje su vrlo tražene. Njihova praktičnost i atraktivnost čini ih idealnim odabirom za male i srednje ulagače. Valcambi je i drugim vodećim brandovima ponudio da u njegovim pogonima proizvode Combibar poluge.

Plemenit.hr odnedavno je u web shopu Butik Plemenit uspostavio tržište odlomljenih gramskih Combibar poluga. Na taj smo način omogućili i investitorima s vrlo malim budžetima ulaganje u investicijsko zlato. Riječ je o najjeftinijim pojedinačnim investicijskim zlatnim polugama dostupnim na tržištu.

A ako želite kupiti Combibar zlatne poluge od 50 x 1 gram i 100 x 1 gram, to također možete učiniti putem našeg web shopa. Narudžbu možete izvršiti i telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke, ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite