Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Proizvodi od paladija i platine: plemenite kovine u koje ulažu dobro informirani investitori

Proizvodi od paladija i platine

Nisu samo zlato i srebro plemenite kovine u koje možemo ulagati svoj novac. Brojni ulagači prepoznali su atraktivnost dva dodatna siva metala koji kotiraju na svjetskim burzama i koji su zlatu i srebru vrlo bliski rođaci: paladij i platina.

Nekoliko vodećih svjetskih kovnica kuje investicijske poluge i kovanice od te dvije nešto manje poznate kovine na potpuno isti način kao i proizvode od dva glasovitija metala – zlata i srebra.

Mi smo neke od tih proizvoda uvrstili u svoju redovitu ponudu: poluge od paladija mase 50 grama i 100 grama, kanadsku kovanicu od paladija “Javorov list” (Maple Leaf) mase jedne unce, te polugu od platine mase 1 unce (31,103 grama). Svi ovi proizvodi dostupni su uz prednarudžbu, a rok isporuke je 3 do 5 dana od uplate. Neke od tih proizvoda povremeno imamo na zalihi, a stanje možete provjeriti u našem web shopu Butik Plemenit.

Naša tvrtka već dugo u svojem asortimanu ima paladij i platinu, no tek se odnedavno pojavio nešto veći interes za ulaganje u njih.

Posebno se to odnosi na paladij, kojemu je cijena u posljednjih pet godina skočila s razina od oko 22 eura za gram na rekordnih 77 eura u veljači prošle godine, što je povećanje od 3 i više puta! Glavni generator rasta cijene jest automobilska industrija koja paladij koristi u sustavima za pročišćavanje ispušnih plinova za benzinske motore. Velika potražnja za prijevoznim sredstvima diljem svijeta učinila je da cijena paladija odleti u nebo.

Što se tiče platine, riječ je o najrjeđem plemenitom metalu u zemljinoj kori, koji je rjeđi čak i od zlata. Koristi se također u automobilskoj industriji, a njegova se cijena u zadnjih pet godina uglavnom kretala u rasponu između 20 i 30 eura za gram.

Trenutna cijena paladija za kilogram iznosi  28.954,37 eura, a za platinu  30.085,13 eura. Cijene su formirane na dan, sat, minutu i sekundu 24.06.2024 12:43:20.

U platinu i paladij obično ulažu dobro informirani investitori koji blisko prate stanje u automobilskoj industriji.

Ako želite kupiti investicijski proizvod od platine ili paladija, posjetite naš web shop Butik Plemenit i obavite narudžbu. Također, narudžbu možete obaviti i telefonski, na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Na investicijske proizvode od platine i paladija naplaćuje se porez na dodanu vrijednost, baš kao što je to slučaj i sa srebrom.

Odaberite
Right Menu IconNazovite