Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Naši stručnjaci savjetuju: velike oscilacije cijene zlata uobičajene su u trenucima krize

Oscilacije cijene zlata uobičajene u krizama

Cijena zlata na svjetskim tržištima tri dana prije početka rata na istoku Europe uglavnom se kretala u rasponu između 1670 i 1690 eura za uncu (31.103 grama). No kada se situacija na istoku Europe zaoštrila, cijena na svjetskim burzama porasla je na oko 1735 eura za uncu i ubrzo se potom spustila na 1720 eura za uncu. Novi vrhunac doživjela je nekoliko sati kasnije kada je dotaknula razinu od 1767 eura, da bi se potom ponovno spustila za četrdesetak eura, na oko 1730 eura za uncu.

Naši stručnjaci procjenjuju da se radi o nagloj potražnji prouzročenoj neizvjesnosti na svjetskim tržištima.

Uredno radimo i pažljivo motrimo situaciju

Cijenjene klijente i posjetitelje obavještavamo kako naša tvrtka u novonastalim okolnostima nastavlja uredno ispunjavati svoje obveze prema klijentima koje su svoje narudžbe investicijskih plemenitih kovina dosad obavili.

Želimo također naglasiti kako se situacija na tržištu mijenja iz minute u minutu, a naši djelatnici i stručnjaci pažljivo motre situaciju, te čine sve što je potrebno kako bi osigurali da poslovanje naše tvrtke teče nesmetano.

U tom smislu, procjenjujemo da je nagli prekonoćni rast cijene zlata prouzročen jačanjem napetosti u svijetu nešto što se moglo predvidjeti. Također, predviđamo da razina tenzije koja trenutno postoji ne može imati dugotrajni karakter, odnosno, da će visoka tenzija u relativno kratkom vremenu biti stabilizirana.

Nije stoga nerealno očekivati da bi cijene zlata, baš kao što su u kratkom vremenu naglo porasle, jednako tako mogle biti i brzo vraćene na pretkriznu razinu.

Velike oscilacije u cijenama plemenitih kovina uobičajene su u trenucima krize. Stoga našim klijentima preporučujemo da odluku o kupnji ne donose naprečac. Svako ulaganje, pa tako i ulaganje u plemenite kovine, treba činiti što hladnije glave. Emocionalne reakcije najveći su neprijatelj uvećanju osobne imovine.

Odaberite
Right Menu IconNazovite