Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Gloria piše o plemenitim kovinama: Zlato, razum i osjećaji

Ivana Belanić, vodeća hrvatska stručnjakinja za ulaganje u investicijske plemenite kovine, članica uprave tvrtke Tetragram Plemenit

Najpopularniji hrvatski časopis za žene, glamour i kulturu življenja Gloria u svojem novogodišnjem izdanju posvetio je tiskani prostor ulaganju u plemenite kovine. Glorijina novinarka Valerija Bebek ispričala je priču o investicijskom zlatu i srebru kroz vizuru Ivane Belanić, jedne od najvećih domaćih stručnjakinja za trgovanje plemenitim kovinama, ujedno i članici uprave naše tvrtke (na slici).

U članku se ističe kako je tvrtka Tetragram Plemenit jedna od prilično rijetkih u Hrvatskoj koja njeguje kulturu ravnopravnosti spolova u tvrtkinom menedžentu. Upravo takav pristup omogućio nam je, između ostalog, da naša tvrtka postane vodeći broker investicijskim plemenitim kovinama u Hrvatskoj i regiji.

Članak pod nazivom “Zlato, razum i osjećaji”, govori zatim o kretanjima na svjetskom i regionalnom tržištu plemenitih kovina, o povijesti razvoja hrvatskog tržišta koje je započelo 2013. godine ulaskom naše zemlje u Europsku uniju, te o dobrim razlozima za kupnju investicijskog zlata.

Siguran oblik investiranja

Ivana Belanić u razgovoru s novinarkom Glorije istaknula je kako je osnovna prednost štednje u zlatnim polugama i zlatnicima u tome što je riječ o vrlo sigurnom obliku ulaganja, s kojim se zaštićuje kupovna moć imovine od sveprisutne inflacije. Belanić je također naglasila kako se na kupnju investicijskog zlata ne plaća porez na dodanu vrijednost, što ga čini vrlo sličnim bilo kojoj vodećoj valuti poput eura, američkog dolara, švicarskog franka ili britanske funte, ali s tom razlikom što nije podložno snažnim inflatornim pritiscima.

Na kraju teksta, Ivana Belanić naglasila je prednost ulaganja u investicijsko zlato u odnosu na ulaganje u nekretnine. Naime, ulaganje u zlato iznimno je likvidan oblik ulaganja, što znači da u trenutku kada trebate gotovinu, možete zlato pretvoriti u bilo koju valutu doslovno preko noći, što kod prodaje nekretnine nije slučaj.

U kratkom informativnom osvrtu na dugoročno stanje tržišta investicijskih plemenitih kovina, novinarka Glorije također je istaknula podatak da se cijena zlata u ovom tisućljeću povećala za više od pet puta, budući da je narasla s oko 350 dolara, koliko je bila 2000. godine na oko 1800 dolara koliko je danas.

Kontaktirajte naše vrhunske stručnjake

Ukoliko želite doznati više o ulaganju u plemenite kovine, te osobito o poreznom aspektu toga ulaganja, svakako kontaktirajte naše vrhunske stručnjake na čelu s Ivanom Belanić. Na svako pitanje odgovorit ćemo vam stručno i bez obaveze kupnje. Kao što je Ivana naglasila u svom razgovoru s novinarkom Glorije: “Investiranje u zlato je emocionalna ulagačka kategorija, a u trenucima kriza i neizvjesnosti zlato nudi sigurnost. Mi u Tetragramu smatramo da nam je dužnost i obveza kvalitetno savjetovati naše klijente, kako bi odluku za ulaganje u zlato donijeli racionalno i hladne glave.”

Ako želite doznati više o investiranju u plemenite kovine, kontaktirajte nas telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke ili pošaljite upit putem kontakt formulara na našim web stranicama. Također, posjetite naš web shop Butik Plemenit putem kojega možete dobiti uvid u širok asortiman proizvoda od investicijskog zlata, srebra, platine i paladija što ga nudimo našim klijentima.

Odaberite
Right Menu IconNazovite