Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Važna obavijest: zlato bez pokrića

Exclamation Point Stack Symbol Many Road Sign

Na hrvatskom su se tržištu odnedavno pojavile tvrtke koje nude kupnju investicijskih zlatnih poluga i zlatnike bez pokrića.

Radi se o ponudi zlatnih poluga i kovanica za koje ponuđač tvrdi da su pohranjene kod tvrtke prodavatelja ili u inozemstvu. Kupci iz Hrvatske kupuju te proizvode, a da ih prethodno nisu vidjeli.

Tvrtke koje nude zlatne poluge i zlatnike bez pokrića svoje klijente uvjeravaju da se radi o legitimnoj i legalnoj ponudi. Oni to čine tako što klijentima na potpis nude komplicirane ugovore koje kupci takvih proizvoda u pravilu ne čitaju.

U tim se ugovorima izbjegava jasno objašnjenje da kupac zapravo NE KUPUJE FIZIČKO ZLATO nego financijski derivat koji na burzovnom tržištu samo prati cijenu zlata. Ti ugovori kupcima ne donose pravo vlasništva nad konkretnim zlatnim polugama.

Kako bi prikrili istinu, takve tvrtke svojim su klijentima spremni dio narudžbe isporučiti u fizičkom zlatu, ukoliko ostatak kupljenog zlata bez pokrića “pohrane” u trećoj zemlji ili “kod prodavatelja”.

Potencijalne kupce zlata bez pokrića upozoravamo da ne nasjedaju na takve ponude, ukoliko žele u svome vlasništvu doista imati stvarno, opipljivo fizičko zlato.

Samo fizičko zlato u rukama je zlato u osobnom vlasništvu!

Kako izbjeći zlato bez pokrića? Kliknite ovdje

Odaberite
Right Menu IconNazovite