Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Cijena zlata probila razinu od 60 eura za gram. Zašto?

Cijena zlata raste

U ranim jutarnjim satima prvoga radnog dana ovog tjedna, cijena zlata uzdigla se iznad razine od 60 eura za gram. U jednom trenutku, cijena se zaustavila na 60 eura i 55 centi, a potom se polako počela spuštati, te je do podneva ponovno pala ispod 60 eura za gram. Ulagači u zlato snažno su reagirali već u Aziji odmah nakon otvaranja azijskih burzi, poguravši cijenu žute plemenite kovine naviše. Moćna potražnja za zlatom nastavila se otvaranjem burzi u Sjedninenim Državama i Europi.

Znakovito je da je cijena zlata izražena u američkim dolarima za uncu (31,1 gram) probila psihološku granicu od dvije tisuće, približivši se tako povijesnom rekordu od 2074 američkih dolara za uncu iz kolovoza prošle godine.

Investicijsko zlato je sigurna ulagačka luka

Zašto je cijena zlata u zadnjih nekoliko dana toliko naglo porasla? Očito je kako investitori diljem svijeta osjećaju neizvjesnost na svjetskim tržištima i globalnom gospodarstvu, koja je prouzročena krizom u bankarskom sektoru te strahovima od ekonomske recesije. Čak i nakon što su švicarski regulator i Švicarska središnja banka tijekom vikenda sklopile dogovor o prodaji posrnule banke Credit Suisse najvećoj švicarskoj banci UBS, investitori očito nisu sigurni da se bankarska kriza neće nastaviti s posrnućem neke druge vodeće banke u Sjedinjenim Državama i Europi.

Zlato se smatra investicijskom sigurnom lukom u trenucima nesigurnosti. Ulagači svoj novac pretvaraju u zlato kako bi ga zaštitili od rizika treće strane. Također, zlato je traženo kao ulagačka klasa koja se ne može neograničeno proizvoditi ni iz čega, kao što je to moguće s većinom drugih financijskih alata i instrumenata, uključujući i gotov novac. Na taj način zlato je zaštićeno od nekontrolirane inflacije, te nas potencijalno može zaštititi od obezvrjeđenja imovine.

Ako i vi želite sačuvati vrijednost svoje imovine ulaganjem u zlato, kontaktirajte nas telefonski na broj 01/236-5857 i zatražite ponudu ili dodatne informacije od naših stručnjaka. Također, kupnju možete obaviti i putem našeg web shopa za investicijsko zlato i srebro Butik Plemenit.

Upit za kupnju možete poslati i putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite