Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

PRODANO: Zlatnik 1000 kuna Papa Ivan Pavao II u poklon kutiji

Zlatnik 1000 kuna Papa Ivan Pavao II u ukrasnoj poklon kutiji za dar i poklon

Zlatnik 1000 kuna Papa Ivan Pavao II u poklon kutiji za dar i darivanje

Službeni hrvatski zlatnik nominale 1000 kuna s likom Pape Ivana Pavla II koji je pušten u optjecaj 1994. godine u povodu posjeta Svetoga Oca Hrvatskoj nudili smo kako rijedak poklon za različite prigode. Izdavač ove zlatne kovanice je Hrvatska narodna banka i Hrvatski novčarski zavod, a zlatnik je izdan u svega četiri tisuće primjeraka, te se više ne može kupiti izravno od proizvođača, nego je dostupan isključivo na sekundarnom tržištu. Stoga smo ovu kovanicu nudili kao raritet, u ograničenoj količini.

Otkrijte i druge proizvode iz našeg asortimana “Pokloni i darovi”, te odaberite nešto za sebe i svoje najmilije.

Na prednjoj strani (aversu) zlatnika prikazan je lik popularnoga pape podrijetlom iz Poljske, koji je na čelu Katoličke crkve bio od 1978. godine, pa sve do svoje smrti 2005. godine. Lijevo od biste pape Karola Wojtyłe utisnut je papinski grb, godina papina posjeta te naziv države (“Croatia”).

Stražnja strana (revers) zlatnika sadrži hrvatski državni grb, te ispisanu nominalu kovanice “1000 kuna”. Lijevo i desno od grba utisnuta je godina izdanja, kružno iznad središnjeg motiva naveden je naziv države izdavateljice zlatnika (“Republika Hrvatska”), a na dnu se nalazi vijenac od maslinovih grana.

Zlatnik smo isporučili u atraktivnoj drvenoj poklon kutiji od mahagonija, s certifikatom o autentičnosti “Plemenit”. Ovaj zlatnik prikladan je kao dar za rođenje i krštenje djeteta, crkvenu potvrdu, vjenčanje, te za svečane obljetnice i godišnjice.

Osnovni podaci o zlatniku Papa Ivan Pavao II

Naziv proizvoda: Zlatnik 1000 kuna Papa Ivan Pavao II

Ukupna masa: 7 grama

Čistoća zlata: 98,6 posto

Masa čistog zlata: 6,9 grama (0,2219 unci)

Nominalna vrijednost: 1000 kuna

Promjer: 25 milimetara

Debljina: 1 milimetar

Obod: gladak

Godina izdanja: 1994

Naklada: 4000 komada

Proizvođač: Hrvatski novčarski zavod

Rasprodano.

Ovaj zlatnik bilo je moguće naručiti telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke pon-pet 9-17 sati ili putem formulara na našim web stranicama.

Kategorija:

Odaberite
Right Menu IconNazovite