Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

SUVREMENA NUMIZMATIKA: Zlatnik medvjedić Koala iz Australije, visoki reljef, 1 unca (31.103g)

Web shopAustralska kovnica Perth Mint svake godine izdaje ograničeno izdanje investicijskog zlatnika medvjedić Koala iskovanog u visokom reljefu, složenoj proizvodnoj tehnici koja daje ovoj kovanici posebno atraktivan izgled. Ukupna godišnja naklada zlatnika medvjedić Koala s visokim reljefom iznosi 200 komada. Zbog činjenice da se dizajn naličja svake godine mijenja, riječ je o izdanju primamljivom za kolekcionare, numizmatičare i ulagače u rijetka izdanja.

Provjerite ovo izdanje u našem web shopu.

Pojam visoki reljef označava proizvodni proces pri kojemu se konture motiva, u ovom slučaju medvjedića Koale, duboko utiskuju u okruglu zlatnu pločicu pripremljenu za kovanje u kovanicu. Vrijeme potrebno da se otkuje svaki zlatnik u visokom reljefu znatno je duže od običnih investicijskih zlatnika s istim motivom i godinom izdanja.

Zlatnik medvjedić Koala 2023 Australija
Zlatnik medvjedić Koala, 2022, Australija
Zlatnik medvjedić Koala u ukrasnoj poklon kutiji, 1 unca, 2023, Australija
zlatnik-koala-1oz-2023-5-u-kutiji
zlatnik-koala-1oz-2023-2
zlatnik-koala-1oz-2022-4
Zlatnik medvjedić Koala u poklon kutiji, 2022, Australija
Lice zlatnika medvjedić Koala, 2023
Poklon kutija za zlatnik medvjedić Koala, 2022, Australija
zlatnik-koala-1oz-2022-2

U ponudi su trenutno zlatnici s visokim reljefom izdani u 2022. i 2023. godini. Kovnica Perth mint, koja izdaje ovu seriju zlatnika, planira novo izdanje i u 2024. godini. Kada izdanje zlatnika Koala za 2024. godinu bude raspoloživo na svjetskom tržištu u pretprodaji, i mi ćemo ga također ponuditi našim kupcima.

Odmah kupite zlatnik Koala u web shopu!

Sve zlatne kovanice Koala iz 2021. i ranijih godina s visokim reljefom su rasprodane, te se mogu nabaviti samo povremeno, na sekundarnom tržištu od kolekcionara koji su ih spremni prodati po znatno višoj cijeni od kupovne.

Opis zlatnika Koala

Naličje kovanice (revers) sadrži prikaz medvjedića Koale, nacionalnog simbola Australije, u njegovom prirodnom staništu. Zlatnik iz 2022. prikazuje medvjedića kako se odmara na grani eukaliptusa. Izdanje iz 2023. pak sadrži prikaz majke Koale s mladim medvjedićem na leđima, također uz eukaliptusovo drvo. Kružno oko središnjeg motiva ispisan je naziv prikazane životinske vrste (Koala), te podaci o godini izdanja, čistoći zlata od koje je kovanica izrađena, te ukupna masa u uncama. Na licu (aversu) kovanice utisnut je lik kraljice Elizabeth II.

Naziv proizvoda: Zlatnik Koala, visoki reljef, Australija

Ukupna masa: 1 unca (31,103 grama)
Čistoća zlata: 99,99 posto
Nominalna vrijednost: 100 AUD
Promjer: 27,6 milimetara
Godina izdanja: 2022., 2023.
Godišnja naklada: 200 primjeraka
Proizvođač: Perth Mint
Država izdanja: Australija

Cijena pojedinog primjerka: 2.499,00 €

Ova kovanica prikladna je i kao dar, budući da se isporučuje u originalnoj poklon kutiji, s tvorničkim certifikatom.

Proizvod možete naručiti pozivom na telefonski broj 01/236-5857 ili slanjem zahtjeva za ponudom putem formulara na našim web stranicama. Zlatnik možete kupiti i u web shopu Butik Plemenit, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Odaberite
Right Menu IconNazovite