Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Komemorativni zlatnik “270. obljetnica viteške igre Sinjske Alke” iz 1985.

Zlatnik 20000 dinara Sinjska alka, viteška igra, u ukrasnoj drvenoj poklon kutiji, SFR Jugoslavija, 8 grama

Web shopSinjska alka, viteška igra s višestoljetnom tradicijom koja je nastala na području današnjega grada Sinja, uvrštena je u UNESCO-ov popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. U povodu proslave 270. obljetnice bitke protiv otomanske vojske  kojom se započela tradicija ove igre, 1985. godine izdan je zlatnik “Sinjska alka”. Zlatnik je dio serije od ukupno šest kovanica (tri zlatnika i tri srebrnjaka) koje su od puštanja u optjecaj – prije gotovo četiri desetljeća – stekle kultni status među numizmatičarima u regiji. Hrvatski kolekcionari ovu seriju kovanica vrlo cijene, zato jer sadrži motiv iz hrvatske kulturne baštine koji je postao glasovit diljem svijeta.

Zlatnik kupite odmah u našem web shopu Butik Plemenit!

Kovanica koju nudimo jest zlatnik nominalne vrijednosti 20.000 dinara, koji je otkovala kovnica Zlatara Majdanpek. Zlatnik se isporučuje u ukrasnoj drvenoj poklon kutiji od mahagonija s odgovarajućim s certifikatom o autentičnosti “Plemenit”.

Količina ovih kovanica je ograničena, stoga požurite i kupite svoj primjerak što prije! Budući da se radi o povijesnom izdanju starom gotovo četiri desetljeća izdanom u ograničenoj nakladi, numizmatička vrijednost ovih kovanica u budućnosti zacijelo će rasti.

Proizvod: Zlatnik “270. obljetnica Sinjske alke 1715-1985”

Ukupna masa: 8 grama
Čistoća zlata: 90 posto
Masa čistog zlata: 7,2 grama (0.231 unci)
Nominalna vrijednost: 20.000 dinara
Naklada: 8.000 komada
Godina izdanja: 1985.
Proizvođač: Zlatara Majdanpek
Država izdanja: SFR Jugoslavija

Cijena: 555,70 €

Jedan ili više zlatnika iz ove ponude možete kupiti putem web shopa Butik Plemenit. Za dodatne informacije ili kupnju, nazovite nas na telefonski broj 01/236-5857 ili nas kontaktirajte nas putem formulara na našim internetskim stranicama.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite