Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

RASPRODANO: Kolorirani zlatnik 1000 kuna Dalmatinski pas, 1 unca (31.103 grama)

Kolorirani zlatnik 1000 kuna Dalmatinski pas

Web shopPrvi obojani (kolorirani) zlatnik u povijesti s nominalnom vrijednošću izraženom u kunama, zlatnik “Dalmatinski pas” od 1 unce (31.103 grama) čistog zlata predstavlja jednu od najljepših kovanica koja je ikada proizvedena u Hrvatskoj. Za koloriranje dijelova motiva korištena je posebna tehnologija naglašavanja detalja različitim pigmentnim bojama na kovanicama, osobito zlatnicima i srebrnjacima.

Zlatnik je iskovan u ograničenoj količini od stotinu i jednog primjerka, a lik psa dalmatinera na aversu kovanice dodatno je istaknut crnom i bijelom bojom. Kovanica se isporučuje u vrhunski dizajniranoj poklon kutiji zajedno s odgovarajućim certifikatom Hrvatske narodne banke, s potpisom guvernera.

Više informacija o koloriranim kovanicama Hrvatske narodne banke možete doznati u našem tekstu o toj temi klikom na link.

Ova kovanica je u međuvremenu rasprodana i više se ne može naručiti.

Proizvod: Kolorirani zlatnik Dalmatinski pas, 1 unca (31,103 grama)

Nominala: 1000 kuna
Ukupna masa zlata: 1 unca (31,103 grama)
Finoća zlata: 99,99 posto
Promjer: 32 milimetara
Izdavatelj: Hrvatska narodna banka
Proizvođač: Hrvatska kovnica novca (bivši Hrvatski novčarski zavod)
Naklada: 101 komad
Autor dizajna: Nikola Vudrag, univ. bacc. art.

Zlatnik više nije raspoloživ

Ovaj atraktivni zlatnik bilo je moguće kupiti putem web shopa Butik Plemenit, a narudžba se mogla obaviti i telefonski, na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke. Zahtjev za ponudom bilo je moguće poslati i putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite