Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

ATRAKTIVNO: Hrvatski zlatnici od šesnaestine unce (1.94 grama)

Hrvatski zlatnici mase šesnaestine unce 1/16 oz ili 1.94 grama

Web shopMali hrvatski zlatnici od šesnaestine unce (1/16 oz), odnosno, mase 1.94 grama, idealan su poklon u različitim prigodama. A budući da su iskovani u ograničenoj nakladi, može se očekivati da će jednom u budućnosti postati istinski kolekcionarski raritet.

Trenutno su na raspolaganju za kupnju tri izdanja hrvatskih mini zlatnika: zlatnik “Dalmatinski pas”, zlatnik “Čipkarstvo u Hrvatskoj, te zlatnik “Crna gušterica”. Sve zlatnike iz ove ponude odlikuje povoljna cijena, te atraktivan dizajn.


1/ Zlatnik nominale 50 kuna “Dalmatinski pas”, masa 1/16 oz

Web shopZlatnik s motivom autohtone hrvatske pasmine, Dalmatinera, mase jedne šesnaestine unce posljednji je iz serije “Dalmatinski pas” koji je još uvijek raspoloživ za kupnju na primarnom tržištu. Najstariji je od tri hrvatska mala zlatnika mase 1/16 unce ili 1.94 grama, a budući da je u optjecaj službeno pušten 2021. godine, nominalna vrijednost izražena mu je u hrvatskim kunama (50 kn). Ukupna naklada ovog zlatnika iznosi 5000 primjeraka.

Cijena za kom: 182,02 €


2/ Zlatnik nominale 10 eura “Čipkarstvo u Hrvatskoj”, masa 1/16 oz

Web shopTradicionalna hrvatska čipka iz različitih dijelova naše zemlje nalazi se na licu i naličju ove kovanice. Riječ je o kovanici iz serije “Čipkarstvo u Hrvatskoj”, čije je prvo izdanje prvi put pušteno u optjecaj još 2012. godine. Najnovija serija koja se na tržištu pojavila 2023. godine ima nominalnu vrijednost izraženu u eurskoj valuti (10 eura). Ukupna naklada ovog zlatnika iznosi 1000 primjeraka i ubrzano se rasprodaje.

Cijena za kom: 179,85 €


3/ Zlatnik nominale 10 eura “Crna gušterica”, masa 1/16 oz

Web shopNajnoviji od tri mala zlatnika jest zlatnik nominale 10 eura “Crna gušterica”, izdan je 2024. godine. Riječ je o izdanju posvećenom endemskoj životinjskoj vrsti koja je prisutna samo na području Dalmacije. Ukupna naklada ovog zlatnika iznosi 2000 komada, a jedino je još ovaj zlatik s motivom crne gušterice raspoloživ za kupnju na primarnom tržištu, dok su ostale kovanice iz serije već rasprodane.

Cijena za kom: 195,02 €


Ako želite kupiti jedan ili više hrvatskih minizlatnika, narudžbu možete obaviti telefonski na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke, ili upitom putem formulara na našim web stranicama. Svi ovi zlatnici mogu se naručiti 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu putem našeg web shopa Butik Plemenit.

Odaberite
Right Menu IconNazovite