Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

AKCIJA: Austrougarski zlatnik 8 florina 20 franaka

Povijesni zlatnik 8 florina 20 franaka Franc Ios

Ukupno šezdesetak povijesnih austrougarskih kovanica dvostruke nominale 8 florina / 20 franaka nudimo klijentima. Navedene kovanice nudimo uz prigodni popust, a mogu se naručiti putem našeg web shopa Butik Plemenit.

Riječ je o prepoznatljivim zlatnicima s likom austrijskoga cara Franje Josipa, koje su po dizajnu slične popularnim austrougarskim dukatima. Kovane su u razdoblju druge polovice 19. stoljeća i početkom 20. stoljeća, sve do svršetka prvog svjetskog rata i raspada Monarhije. Ovi zlatnici s utisnutom 1892. kao godinom izdanja još se i danas proizvode kao investicijski zlatnici u državnoj bečkoj kovnici Münze Österreich.

Kovanice s utisnutom godinom izdanja koja nije 1892. (primjerice, 1891, 1897, 1901 itd) smatraju se povijesnim zlatnicima, a neka od tih povijesnih izdanja imaju dodatnu numizmatičku vrijednost.

Ukupna masa zlatnika je 6,45 grama, finoća zlata je 90 posto, a čista masa zlata 5,80 grama.

Riječ je o ograničenoj ponudi, stoga požurite i kupite jedan ili više zlatnika već danas u našem web shopu Butik Plemenit!

Više informacija o ovoj jedinstvenoj ponudi možete zatražiti putem telefona 01/236-5857, te putem kontakt formulara na našim stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite