Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Zlatna kuna rasprodana i trenutno nedobavljiva

Zlatna kuna

Najnovija informacija (23.2.2021). Zlatna kuna je rasprodana, te se više ne može nabaviti na primarnom tržištu. Od sada ćemo je nuditi samo u slučaju ako je nabavimo sa sekundarnog tržišta.

Hrvatska narodna banka u susradnji s Hrvatskim novčarskim zavodom izdala je prigodnu investicijsku hrvatsku zlatnu kovanicu nominalne vrijednosti jedne kune. Riječ je o zlatniku koji je po izgledu i veličini (promjer, debljina) potpuno identičan optjecajnoj kovanici od neplemenite kovine izdane u 2020. godini. Jedina je razlika između dvije kovanice u tome što su izrađene od različitih metala.

Zlatna kuna kuverta

Zlatna kovanica izrađena je u ograničenoj nakladi od 2020 primjeraka. Pakirana je u plastičnu kapsulu i prigodnu kovertu. Zbog toga predstavlja atraktivan poklon u raznim prigodama.

Vrijedna uspomena na nacionalnu valutu

Budući da se Hrvatska intenzivno priprema za promjenu svoje valute iz kune u euro,  zlatna kuna zacijelo će u budućnosti postati vrijedna uspomena na nacionalnu valutu kojom se svakodnevno susrećemo i nastavit ćemo se susretati sve do uvođenja europske valute u nacionalni platni sustav.

Ograničena naklada u kojoj je ovaj zlatnik iskovan nudi mogućnost da zlatna kuna postane u budućnosti i numizmatički raritet.

Zlatna kuna trenutno se prodaje po cijeni usporedivoj s cijenama za uobičajene investicijske zlatne kovanice s visokim nakladama, dakle, ne značajno iznad cijene zlata što ga sadrži. U tom smislu, potencijal rasta numizmatičke vrijednosti za tu je kovanicu značajan.

Masa zlatnika: 10,95 grama (0.352 unci)

Finoća zlata: 999,9/1000

Promjer zlatnika: 22,5 milimetara

Obod: nazubljen

Rasprodano

Odaberite
Right Menu IconNazovite