Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

U vremenima neizvjesnosti, cijena zlatu raste. Upravo živimo u vremenu neizvjesnosti

U doba neizvjesnosti, cijena zlata raste

Nemir se uvukao u građane svijeta. Tim osjećajem osobito smo obuzeti mi Europljani. Zveckanje oružja na sve strane ispunjava nas neizvjesnošću. Što će biti sutra?

Tenzije na rusko-ukrajinskoj granici koje se podgrijavaju u zemljama diljem razvijenog Zapada u svega nekoliko dana gurnule su cijene zlata blizu rekordnih razina. Žuta plemenita kovina povijesni cjenovni vrhunac je doživjela je u ljeto 2020. godine, kada nismo znali kako će se razvijati epidemija korona virusa. Gram zlata na svjetskim burzama u jednom se trenutku potkraj srpnja te godine prodavao po cijeni od 55 eura i 25 centi.

Usporedimo li tadašnju rekordnu cijenu s današnjom, ustanovit ćemo zanimljive činjenice. Početkom veljače ove godine, dakle prije samo nešto više od dva tjedna, cijena zlata kretala se na razini od oko 50 eura i 70 centi. A onda je u svega nekoliko dana isti taj gram na svjetskim burzama, usporedo s rastom napetosti na istoku Europe, skočio na 53 eura i 70 centi, što je porast od preko pet posto.

Cijena zlata u ovom je trenutku bliža povijesno rekordnoj cijeni nego što je blizu cijeni od prije dva tjedna.

Epidemija, inflacija, rat

No ne brine ulagače u plemenite kovine samo mogući europski rat u Ukrajini, čak i ako stavimo na stranu činjenicu da bi se u taj potencijalni rat mogle uključiti i neeuropske zemlje poput Sjedinjenih Država. Zlato se sve više kupuje i zbog inflacije koja već mjesecima nagriza kupovnu moć naše “papirnate” ušteđevine, bilo u eurima ili u kunama.

Ovih dana obilježavamo neslavnu godišnjicu izbijanja najveće pandemije u zadnjih stotinu godina. Prva zaražena osoba korona virusom u Hrvatskoj potvrđena je 25. veljače 2020. godine. Toga je dana na svjetskim burzama zabilježena cijena grama zlata od 48 eura i 15 centi. Jednostavnom računicom možemo lako doći do podatka da je u dvije pandemijske godine cijena žute plemenite kovine porasla čak 10 posto. Premda statistike nisu uvijek pouzdane, može se reći da je inflacija u zadnjih 700-tinjak dana umanjila vrijednost vaše gotovine na bankovnom računu ili u čarapi upravo za isti postotak za koji je cijena zlata poskočila.

Epidemija, inflacija, mogući rat – sve to dodatno podgrijava neizvjesnost na svjetskim tržištima novca i ulaganja. Sve dok tenzija i nesigurnost traju, realno je očekivati da će cijena zlatu, ali i drugim plemenitim kovinama, nastaviti rasti.

Stoga požurite, i kupite još danas investicijsko zlato. Narudžbu možete obaviti svaki dan od 0 do 24 sata putem našeg web shopa Butik Plemenit.

Na raspolaganju su vam zlatne poluge od 1 grama do 1 kilograma, te investicijski zlatnici svih vodećih europskih i svjetskih kovnica. Kod nas zlato ne trebate čekati. Većina proizvoda iz našeg asortimana dostupni su za trenutnu isporuku, čim uplatite novčani iznos po ponudi.

Osigurajte mirnu savjest i otklonite neizvjesnost iz vašeg života. Kupite plemenite kovine. Narudžbu možete obaviti i telefonski, na broj 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke. Zahtjev za neobavezujućom ponudom pošaljite putem formulara na našim web stranicama. Dobro došli!

Odaberite
Right Menu IconNazovite