Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Srebrnjak Američki orao trenutno nije dobavljiv

Srebrnjak Američki orao American Eagle Silver Coin

Web shop Butik Plemenit Srebrnjak Američki orao mase 1 unce čistog srebra bio je kratkotrajno raspoloživ za prednarudžbu, no sada više nije dostupan.

Srebrnjak Američki orao na tržištu se prvi puta pojavio 1986. godine i odmah je postao jedan od najprodavanijih investicijskih srebrnjaka na svijetu. Osobito je popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, budući da se na njega u toj zemlji ne plaća porez na kapitalnu dobit i ne podliježe obvezi porezne prijave, jer se smatra optjecajnim novcem.

Proizvodi ga državna američka kovnica US Mint, a u razdoblju od 1986. do 2020. godine iskovano je ukupno više od pola milijarde primjeraka. S obzirom da se radi o vrlo rasprostranjenoj kovanici, ona nema znatnu numizmatičku vrijednost, premda se ovih dana prodaje po cijeni koja ipak prilično preseže cijenu srebra što ga sadrži. Razlog za to leži u činjenici da ulagači prepoznaju ovu kovanicu kao značajno sredstvo očuvanja vrijednosti imovine, pa se zbog povećane potražnje u odnosu na ponudu ona prodaje uz premiju.

Ova kovanica oblikovana je na temelju dizajna američkog optjecajnog srebrnjaka od pola dolara koji se proizvodio i koristio u razdoblju između 1916. i 1947. godine. Smatra se jednim od najljepše dizajniranih srebrnjaka uopće.

Naziv: Srebrnjak Američki orao
Masa: 1 unca (31,103 grama)
Čistoća srebra: 99,9 posto
Promjer: 40,6 milimetara
Debljina: 2,98 milimetara

Kupnju ovog srebrnjaka bilo je moguće obaviti putem našeg web shopa Butik Plemenit, ili izravnim kontaktom našoj službi prodaje na broj telefona 01/236-5857 u radno vrijeme naše tvrtke. Upit o dostupnosti kovanice možete poslati i putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite