Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

EKSKLUZIVNO: Komplet zlatnih kovanica od 1 kune, 2 kune i 5 kuna u luksuznoj kutiji od mahagonija

Zlatnici 1 kuna, 2 kune, 5 kuna komplet

Ovih dana navršilo se točno 28 godina otkako je Republika Hrvatska dobila svoju nacionalnu valutu kunu. Naime, na Dan državnosti, 30. svibnja 1994. godine, u optjecaj su puštene kunske novčanice i kovanice kakve poznajemo danas, kakve koristimo za redovite kupnje i kakve držimo u svojim novčanicima.

Komplet zlatnika 1 kuna, 2 kune i 5 kunaTim povodom naša tvrtka na tržište pušta limitiranu količinu kompleta komemorativnih zlatnih kovanica od 1 kune, 2 kune i 5 kuna u atraktivnoj drvenoj kutiji od mahagonija. Riječ je o zlatnim kovanicama koje su Hrvatska narodna banka i Hrvatska kovnica novca sukcesivno puštale u optjecaj u razdoblju između 2020. i 2022. godine kao svojevrstan trajni podsjetnik na valutu koja uskoro odlazi u povijest.

Republika Hrvatska, kao što znamo, od početka 2023. godine planira svoju nacionalnu valutu zamijeniti za euro. Na taj će način, nakon točno 28 godina, 7 mjeseci i 1 dan, rado viđene kune i lipe završiti svoj život, te će ući u povijest i naša sjećanja kao novac na koji smo zbog višedesetljetne stabilnosti, mogli biti ponosni.

A zlatne kovanice od 1 kune, 2 kune i 5 kuna, koje su dizajnom identične kovanicama od neplemenitih kovina što ih svakodnevno koristimo, predstavljat će dostojan znamen toj stabilnosti upravo zato jer su izrađene od žutog metala koji je svoju vrijednost očuvao kroz mnoga tisućljeća.

Komplet što ga nudimo u vrlo limitiranoj količini sastoji se od sljedećih kovanica:

Zlatnik 1 kuna Slavuj

Zlatnik sadrži ukupnu masu zlata 10,95 grama (0.352 unci), izrađen je od zlata čistoće 99,99 posto, promjer 22,5 milimetara, godina izdanja 2020.

Zlatnik 2 kune Tunj

Zlatnik sadrži ukupnu masu zlata 13,8 grama (0,443 unci), čistoća zlata 99,99 posto, promjer 24,5 milimetara, godina izdanja 2021.

Zlatnik 5 kuna Mrki medvjed

Zlatnik sadrži ukupnu masu zlata 16,46 grama (0,529 unci), čistoća zlata 99,99 posto, promjer 26,5 milimetara, godina izdanja 2022.

====

Komplet od tri kovanice isporučujemo u luksuznoj drvenoj kutiji od mahagonija, a na tržištu ga nudimo u ograničenoj količini, budući da se zlatnik od 1 kune trenutno ne može kupiti na primarnom tržištu. Naime, najmanji zlatnik iz serije rasprodan je prije više od godinu dana, no, naša je tvrtka uspjela nabaviti nekoliko primjeraka iz privatnih kolekcija i na taj način omogućiti stvaranje ove izvanredno rijetke serije.

Ovu kolekciju nudimo samo danas, odnosno, do isteka zaliha.

Cijena kompleta: 30.750 kuna

Ako želite kupiti ovaj komplet, kontaktirajte nas telefonski na broj 01/236-5857 ili putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite