Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Prijave za sudjelovanje na aukciji za set 9 srebrnjaka su zaključene, aukcija je završena

Prijavite se na aukciju

U nedjelju, 26. veljače 2023. na našim web stranicama završila je pismena obrnuta aukcija za set 9 srebrnjaka, koji sastoji od kovanica jedne, dvije i pet kuna, te šest kovanica s nominalom u lipama: 50 lipa, 20 lipa, 10 lipa, pet lipa, dvije lipe i jedna lipa.

Riječ o setu srebrnjaka koji je izgledom identičan nekadašnjim optjecajnim kovanicama kune i lipe koje smo koristili u svakodnevnim transakcijama do uvođenja eura. Kovanice je dizajnirao akademski kipar Kuzma Kovačić. Set je izdala Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskom kovnicom novca, sa službenim datumom puštanja u optjecaj 25. lipnja 2021. godine. Set je izrađen u 300 primjeraka, a srebrnjaci nisu raspoloživi za pojedinačnu kupnju, nego isključivo u kompletu.

Svaka osoba koja je željela sudjelovati na aukcije trebala se prijaviti kao sudionik, tako što bi prije davanja prve ponude na naš e-mail adresu ponuda@plemenit.hr poslala ime i prezime, adresu koja je navedena na osobnoj iskaznici, mjesto i poštanski broj stanovanja, OIB, e-mail adresu i broj mobitela. Također, prije davanja prve ponude potrebno je uplatiti predujam za pravo pristupanja aukciji u visini 99,50 eura na žiro račun tvrtke Tetragram Plemenit HR7424810001111010100 otvoren u Agram banci, s pozivom na broj HR00-999-999. Taj će iznos sudioniku biti vraćen ukoliko ne osvoji pravo kupnje ponuđenog seta, a ako ga osvoji, za uplaćeni iznos umanjit će mu se ukupna svota koju treba dodatno uplatiti za kupnju seta. Uplaćeni predujem neće biti vraćen sudioniku aukcije koji stekne pravo kupnje i potom odustane od kupnje. Sudionici koji ne pošalju sve tražene podatke i ne uplate traženi iznos predujma, neće moći sudjelovati u aukciji.

Set od 9 kovanica kuna i lipa dolazi u luksuzno dizajniranoj kutiji nazvanoj “Hrvatski kvadar” (na slici gore), koja atraktivno predstavlja svaku kovanicu. Kvadar je izrađen od hrastova drva, dok su umetci djelomično izrađeni od lipova drveta, za kovanice lipa. Ukrasnu je kutiju za navedeni komplet izradio kreativni tim Design Bureau Izvorke Jurić i Jelena Gvozdanović.

Set srebrnjaka Hrvatske narodne banke i Hrvatske kovnice novca, jedna, dvije i pet kuna, i lipe

Više informacija o tijeku i rasporedu obrnute aukcije doznajte klikom na link.

Naša je tvrtka osigurala ukupno tri kompleta koji su bili ponuđeni putem obrnute aukcije. Obrnuta aukcija započela je u srijedu 22. veljače 2023, a završila je u nedjelju, 26. veljače 2023.

U e-mailu je bilo potrebno navesti sljedeće podatke:

Ime i prezime sudionika
E-mail adresa sudionika
Adresa sudionika navedena na osobnoj iskaznici
Mjesto stanovanja (grad, naselje) i poštanski broj
OIB sudionika
Datum rođenja sudionika
Broj mobilnog telefona za kontakt
Potvrdu o uplati predujma u visini 99,50 € na žiro račun tvrtke Tetragram Plemenit broj HR7424810001111010100 otvoren u Agram banci, s pozivom na broj HR00-999-999

Ukoliko sudionik aukcije dade najvišu ponudu koja će mu omogućiti da stekne pravo kupnje seta u skladu s pravilima aukcije, ukupni dosegnuti iznos koji treba uplatiti umanjit će mu se za već uplaćenu svotu.

Ukoliko pak sudionik aukcije ne dade najvišu ponudu, te time ne stekne pravo kupnje seta, uplaćeni predujam će mu biti vraćen.

Uplaćeni predujam neće biti vraćen sudioniku aukcije koji tijekom aukcije stekne pravo kupnje ponuđenog seta srebrnjaka, ali potom odustane od kupnje.

Svaki sudionik obrnute aukcije mora biti punoljetan. Maloljetne osobe ne mogu sudjelovati na aukciji.

Odaberite
Right Menu IconNazovite