Temeljna cijena za otkup (gram)
Kliknite na cijenu i poigrajte se grafikonom

Deseti je rođendan tržišta investicijskog zlata u Hrvatskoj. Mi smo njegovi rodonačelnici

Deset godina tržišta investicijskog zlata

Kao malo koje tržište u Hrvatskoj, tržište investicijskih plemenitih kovina ima dobro poznat datum rođenja. Prije točno jednog desetljeća, 1. srpnja 2013. godine, stvorena je mogućnost da se u našoj zemlji legalno i u skladu s najvišim europskim standardima trguje investicijskim zlatnim polugama i zlatnicima.

Bio je to iznimno svečan dan za sve naše građane. Toga je dana, naime, Hrvatska ušla u Europsku uniju. Prvim danom stupanja u Uniju, dogodile su se brojne promjene. Jedna od njih ticala se i investicijskoga zlata. U skladu s pravnom i gospodarskom stečevinom Europe, Hrvatska je promijenila svoje zakone, te je smanjila porez na investicijsko zlato s najviše stope na svijetu od 60 posto, na postotak koji vrijedi za sve druge članice Europske unije – nula posto.

Nova mogućnost ulaganja

Hrvatski su građani do tada investicijsko zlato odlazili kupovati u Njemačku, Austriju, Švicarsku, Sloveniju… Zbog visokih poreznih nameta, naime, nije bilo moguće razviti tržište u Hrvatskoj. A onda se u samo 24 sata sve promijenilo. Hrvatska je postala punopravna članica europske obitelji, a investicijsko zlato postalo je legitimno sredstvo ulaganja.

Naša se tvrtka za trenutak rođenja tržišta počela pripremati puno ranije. Utemeljili smo tvrtku za trgovanje investicijskim plemenitim kovinama više od dvanaest mjeseci prije tog svečanog dana. Pažljivo smo pratili pregovore Hrvatske s Europskom unijom jer smo znali: ako oni budu tekli povoljno, neminovno će se otvoriti nova poslovna prilika za one koji tržištu žele ponuditi novu mogućnost ulaganja. Pravna stečevina Europe bila je neumoljiva: Hrvatska će investicijsko zlato morati početi tretirati kao i svaka druga normalna, civilizirana zemlja.

Prvi i jedini

Kada je definiran datum ulaska Hrvatske u EU, tvrtka Tetragram projekt već je počela djelovati, te je pripremala teren za lansiranje poslovanja. U to smo vrijeme bili prvi, a potom smo nekoliko godina bili i jedini koji su na domaćem tržištu nudili ulagačke proizvode od plemenitih kovina. Može se reći da smo istinski pioniri investicijskoga zlata u našoj zemlji.

Prvi smo u Hrvatsku uvezli zlatne poluge i zlatnike vodećih europskih i svjetskih kovnica: Valcambi, Heraeus, Argor, Munze Osterreich… Prvi smo lansirali danas iznimno cijenjen certifikat o autentičnosti, kojim se jamči kvaliteta svakog kupljenog proizvoda od zlata, srebra, platine i paladija. Nazvali smo ga “Plemenit”, u skladu s našim poslovnim brendom.

Također smo prvi na tržištu uveli rigorozne kontrole proizvoda koje puštamo u prodaju, i to korištenjem vrhunskih ultrasoničnih uređaja za testiranje integriteta plemenitih kovina. Svaki proizvod koji nudimo prethodno je detaljno provjeren od strane naših stručnjaka, te je certificiran na čistoću i masu.

Priča o uspjehu

Zahvaljujući našim naporima, kupci su nas ubrzo prepoznali kao vodećeg trgovca investicijskim proizvodima na širem području regije. Proširili smo svoje poslovanje izvan granica Hrvatske. Postali smo veleprodajni dobavljač investicijskoga zlata većem broju kompanija, utemeljivši brand ProTetragram za velike kupce. Osiguravamo pouzdane dobavne kanale s vodećih svjetskih tržišta, koji su se dokazali i u jeku najžešćih kriza i nestašica. Neprekidno brinemo da naši kupci budu zadovoljni i sigurni. Stoga ne treba čuditi da smo se na ovogodišnjoj ljestvici tisuću najvećih kompanija u Hrvatskoj smjestili na prvoj poziciji u branši, te na 182. mjestu po prometu među svim hrvatskim tvrtkama.

Deseti rođendan tržišta investicijskog zlata prigoda je da proslavimo uspjehe i prisjetimo se početaka. Naša tvrtka i razvijeno tržište ulaganja u plemenite kovine još je jedna priča o uspjehu ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Odaberite
Right Menu IconNazovite