Plemenit

Cijena na burzama (u gramima)

Zlato


360.95 kn

48.05 €

Srebro


4.60 kn

0.613 €

Zamijenite stare švicarske franke za investicijsko zlato

Stara i nova novčanica švicarskog franka

Iskoristite priliku i svoje stare (ali i nove) švicarske novčanice zamijenite za investicijsko zlato. Ova ponuda ima ograničeno trajanje, stoga požurite!

Stare novčanice švicarskog franka, koje su u optjecaj puštane u razdoblju od 1995. do 1998. godine, prestale su ovih dana biti službeno sredstvo plaćanja. Naime, 30. travnja 2021. godine bio je zadnji dan kada su trgovine u Švicarskoj primale stare novčanice od 10, 20, 50, 100, 200 i 1000 franaka.

Od prvog dana svibnja prihvaćeno sredstvo sredstvo plaćanja u švicarskim trgovinama samo su novčanice švicarskog franka izdane u razdoblju od 2017. do 2019, odnosno, novčanice najnovijeg, devetog izdanja.

Stare i nove novčanice

Primjerice, prepoznatljiva i vrlo rasprostranjena novčanica nominale 20 švicarskih franaka s likom švicarskog skladatelja Arthura Honeggera prestala je vrijediti. Umjesto nje, za plaćanje gotovinom koristi se novčanica nominale 20 švicarskih franaka s prikazom dječačke ruke koja drži prizmu.

Slično vrijedi i za staru novčanicu od 50 franaka na kojoj je lik švicarske umjetnice Sophie Taeuber-Arp ili onu od 100 franaka s prikazom švicarskog skulptora Alberta Giacomettija. Umjesto njih, vrijede novčanice od 50 franaka na kojoj je prikazana ruka koja drži peteljku s glavicom maslačka, te od 100 franaka s prikazom spojenih šaka u obliku šalice, u kojima je voda.

Nove novčanice lako je prepoznati po tome što imaju prikazane ruke u različitim akcijama. Dakle, ako se na novčanicama švicarskog franka koje posjedujete nalaze likovi švicarskih uglednika, riječ je o starim novčanicama koje više ne vrijede.

Pregled starih i novih novčanica možete pronaći klikom na link.

Što mogu učiniti ako imam stare novčanice švicarskog franka?

Do 30. listopada 2021. godine stare će novčanice biti moguće iskoristiti samo za kupnju proizvoda i usluga u švicarskim željeznicama i švicarskoj pošti. Nakon tog datuma, stare novčanice bit će zamjenjive za nove isključivo u poslovnicama švicarske središnje banke u Bernu i Zürichu, te u izdvojenim odjelima u još nekim drugim gradovima u Švicarskoj.

To bi mogao stvoriti problem za pojedince izvan Švicarske koji stare novčanice čuvaju na skrovitim mjestima, u sefovima, čarapama i madracima.

Stoga naša tvrtka nudi mogućnost zamjene starih (ali i novih) novčanica švicarskog franka za investicijsko zlato. Kontaktirajte nas za više informacija.

Naša tvrtka nudi široku paletu investicijskog zlata, što uključuje zlatne poluge i zlatne kovanice. Odaberite nešto iz naše ponude i dogovorite plaćanje u gotovini, a u skladu s važećim zakonskim propisima.

Investicijsko zlato, za razliku od papirnatog novca, ima vrlo dugačak rok trajanja, a mjeri se u tisućljećima. Zlatnici i zlatne poluge različitih težina, od 1 grama do 1000 grama, mogu biti više nego dostojna zamjena gotovini. Ujedno, kada posjedujete zlato, ne morate brinuti da će vam promjena izgleda novčanica otežati ili čak onemogućiti njegovu uporabu.

Investicijsko zlato jednako je likvidno ulagačko sredstvo kao i papirnati novac. Zlatne poluge i zlatnike koje kupite kod nas, u svakom trenutku možete ponovno zamijeniti za novac po tečaju koji redovito objavljujemo na našim web stranicama, a mijenja se svakih nekoliko minuta.

Osim toga, zlatne poluge i zlatnici iz naše ponude poznati su i prepoznatljivi diljem svijeta. To znači da ih možete za gotovinu zamijeniti u bilo kojoj zemlji svijeta, kod brokera investicijskim zlatom, brzo, jednostavno i diskretno.

Provjerite našu ponudu u web shopu Butik Plemenit.

Za više informacija o ovoj jedinstvenoj ponudi nazovite 01/236-5857 ili 098/209-236, odnosno, kontaktirajte nas putem formulara na našim internetskim stranicama.

 

Odaberite
Right Menu IconNazovite