Plemenit

Cijena na burzama (u gramima)

Zlato


354.29 kn

50.61 €

Srebro


4.47 kn

0.639 €

Srebrnjak Američki orao opet je dobavljiv

Srebrnjak Američki orao American Eagle Silver Coin

Web shop Butik PlemenitTržište investicijskog srebra još se nije u potpunosti oporavilo nakon šoka što ga je doživjelo početkom pandemije korona virusa, no ponuda se polako ali sigurno ipak normalizira. Srebrnjak Američki orao mase 1 unce čistog srebra nije bio dobavljiv duže vrijeme, no zahvaljujući agilnosti tržišta i naše tvrtke, osigurali smo ograničene količine tih investicijskih srebrnih kovanica koje nudimo zainteresiranim klijentima.

Srebrnjak Američki orao na tržištu se prvi puta pojavio 1986. godine i odmah je postao jedan od najprodavanijih investicijskih srebrnjaka na svijetu. Osobito je popularan u Sjedinjenim Američkim Državama, budući da se na njega u toj zemlji ne plaća porez na kapitalnu dobit i ne podliježe obvezi porezne prijave, jer se smatra optjecajnim novcem.

Proizvodi ga državna američka kovnica US Mint, a u razdoblju od 1986. do 2020. godine iskovano je ukupno više od pola milijarde primjeraka. S obzirom da se radi o vrlo rasprostranjenoj kovanici, ona nema znatnu numizmatičku vrijednost, premda se ovih dana prodaje po cijeni koja ipak prilično preseže cijenu srebra što ga sadrži. Razlog za to leži u činjenici da ulagači prepoznaju ovu kovanicu kao značajno sredstvo očuvanja vrijednosti imovine, pa se zbog povećane potražnje u odnosu na ponudu ona prodaje uz premiju.

Ova kovanica oblikovana je na temelju dizajna američkog optjecajnog srebrnjaka od pola dolara koji se proizvodio i koristio u razdoblju između 1916. i 1947. godine. Smatra se jednim od najljepše dizajniranih srebrnjaka uopće.

Naziv: Srebrnjak Američki orao
Masa: 1 unca (31,103 grama)
Čistoća srebra: 99,9 posto
Promjer: 40,6 milimetara
Debljina: 2,98 milimetara

Cijena za komad: 304,06 kuna

U cijenu je uračunat PDV koji se plaća na proizvode od investicijskog srebra, dok se na proizvode od investicijskog zlata PDV ne plaća.

Kupnju ovog srebrnjaka možete obaviti putem našeg web shopa Butik Plemenit, ili izravnim kontaktom našoj službi prodaje na broj telefona 01/236-5857 u radno vrijeme pon-pet 9-17 sati. Upit možete poslati i putem kontakt formulara na našim web stranicama.

Odaberite
Right Menu IconNazovite